DAG VAN DE GRUNNEGER TOAL – zaterdag 21 maart a.s. – Cascadeplein 4/10 – Stad

Komende zaterdag, 21 maart 2015, is DE DAG VAN DE GRUNNEGER TOAL en die dag wordt voornamelijk gevierd in het gebouw RHC Groninger Archieven aan het Cascadeplein (4/10) in de Stad. Ter gelegenheid daarvan is een speciale editie van ‘MOI’ uitgebracht met op het titelblad een afbeelding van Marieke Klooster, gemaskerd, valt het meer op…. Marieke Klooster???! Ja, zij zingt op de Dag van de Grunneger Toal in de Muziekkroug, bij het Philip Baumgarten Trio. (Marieke Klooster komt oet Scheemde, maakte deel uit van de groep “Vrouw Holland”.)
2015-03-17 18-21-29_4468
In ’t blad MOI een interview met haar, door Jan Glas.  De Dag wordt geopend door Marcel Hensema, bekende Nederlander. Een gesprekje met hem (door Henk Scholte) in het midden van het blad, met een fraaie foto van Reyer Boxem. Nog een interview, door Eline Brontsema (streektaalfunctionaris), met Meike Stedema, cursusleidster en vertaalster van Groninger teksten.  Zij gaat op de Dag van de Grunnerger Toal les geven, in ’t Gronings. n Broescursus!  Informatie verder over Jan Hendrik Neuteboom, “de beste schriever in t Westerwols”, 150 jaar geleden geboren.  Zes schrijversportretten,  dichtersspreekuur van gedichtendokter Aly Freije, en het programma, van 11.00 tot plm. 16.00 uur. Tougang is vergees!

Dit bericht werd geplaatst in Boeken, Cultuur, Diversen, Gedichten, Muziek, Nieuws, Scheemda. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.