NOORDHORN/ZUIDHORN: Zuidkant brug met Gereformeerde Kerk, pastorie en wit woonhuis

Zie ook: http://www.noordhorntoenennu.com en Facebookgroep ‘Zuidhorn in Beeld’

De Gast bij Brug verkl
Een fotokaart die ik kreeg toegestuurd door Gé de Grooth-Visser, dochter van Job Visser en Aaltje van der Sluis. De prentbriefkaart heeft ongetwijfeld in het assortiment van Kapsalon Visser gezeten. Begin zestiger jaren?!
In ieder geval is de kerk afgebroken, de torenspits staat in de tuin…. Het witte woonhuis verderop is door brand verwoest, vervangen door een nieuw ‘landhuis’ dat momenteel wordt gerenoveerd.In dat witte woonhuis heeft ook de familie Ten Have gewoond. Gé Visser heeft met dochter Dineke nog steeds contact, ze was destijds met haar bevriend. Een broer van Dineke was Tjarko ten Have die uitgroeide tot een gerenommeerd beeldend kunstenaar, er is ooit een prachtig boek over hem en zijn werk verschenen. (Nee, ik heb het antiquarisch nog steeds niet kunnen vinden…)
De familie Ten Have was gerelateerd aan doopsgezinde predikant Smeding, die in naoorlogse jaren de pastorie in de Langestraat bewoonde. (Smeding had er toen al een boeiende voorgeschiedenis op zitten als zeeman en journalist, zelfs een tijdje als ‘noodburgemeester’).  Ook was de familie Ten Have verwant aan de familie Van der Made met Sacco van der Made als bekendste representant. Hij was een vermaard acteur, ook op TV.

Dit bericht werd geplaatst in Cultuur, Fotos, Noordhorn, Televisie, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.