NOORDHORN en omgeving, toen: Besneeuwde Oosterweg, vogels in nood, monument en melkfabriek Grijpskerk, voetbalveteranen….. Oude Lodewegenfoto’s ’52 en ’53 (Deel 15)

De actualiteit??! Tweede Kerstdag met waarschuwingen voor wat betreft de weersverslechtering. De winter meldt zich nadrukkelijk nog voor de jaarwisseling, de NS passen op voorhand de dienstregeling aan, maar of de regen, de natte of vaste sneeuw het noorden bereikt?  We zien wel…
Vroeger sneeuwde het ook (wel eens), in 1953 bijvoorbeeld, na de watersnoodramp op 1 februari. Beelden daarvan uit het eerder genoemde album van hobby-fotograaf Leendert Lodewegen:
LJL Oosterweg winter febr 53 verkl
Sneeuw in februari 1953. Huize Lodewegen aan de Achterweg (= Oosterweg). Of is het het huis van de buren?
LJL Winter febr 53 verkl
Een van de mooiste Lodewegenfoto’s, vind ik…. Mooi in beeld gebracht, de noodsituatie  voor onze gevederde vrienden als er flink veel sneeuw valt en de wind zich ermee bemoeit…. Oosterweg, februari 1953.
LJL Uitzicht gemeentehuis Grijpskerk febr 53 verkl
Besneeuwd landschap in het naburige Grijpskerk, ook in februari 1953. Bijschrift: “Uitzicht gemeentehuis Grijpskerk”.
LJL Roodehaan maart 53 verkl
Een maand later, foto genomen bij Roodehaan, maart 1953.
LJL Oorlogsmonument Grijpskerk 1952
Oorlogsmonument Grijpskerk, 1952.
LJL 4e elftal kampioen 51-52
Een verrassende foto tot slot van deze reeks. Een voetbalfoto uit de begintijd van de fusieclub v.v. Zuidhorn! Beeld van het 4e elftal dat kampioen werd in de competitie 1951/1952! Bekende gezichten al kan ik ze niet allemaal van een naamkaartje voorzien! Wie helpt? In ieder geval herken ik Kees de Jager, Oedze Koster, Ru Weitering en de vader van oud-keeper Gerrit Dijkstra. En links in lange regenjas? Leider Ubel Triemstra??!  Aanvullingen graag naar: JanBlaauw@hetnet.nl. (Ik zal de foto morgen ook op de andere weblog zetten, van Noordhorn Heden en Verleden: http://www.noordhorntoenennu.com)

Foto’s uit de nalatenschap van Leendert Lodewegen.

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Cultuur, Dieren, Fotos, Natuur, Noordhorn, Overig, Sport, Zuidhorn en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.