NOORDHORN, nu: WEEKBERICHT 43 Prov.Groningen (door Yvonne Arnst)

Aandacht voor het een na laatste WEEKBERICHT van de Provincie Groningen, opgesteld door Yvonne Arnst (communicatieadviseur). Na de oplevering op 1 november 2014 stopt deze wijze van informeren en verloopt de informatiestroom via de website van de Vaarweg Lemmer Delfzijl: http://www.lemmer-delfzijl.nl:
IMG_1789 verkl
Optimalisering waterleiding    Foto: 1 september jongstleden

Weekbericht week 43  –  23 oktober 2014

Werkzaamheden tot eind november
Afgeronde werkzaamheden
De grondlichamen aan de zuidwest zijde zijn afgewerkt. In het Van Starkenborghkanaal is verder gebaggerd.
Deze week heeft het waterbedrijf Groningen de leiding gespoeld met leidingwater. Aansluitend is de leiding gekeurd om na te gaan of deze schoon genoeg is voor de distributie van leidingwater.

Nog in uitvoering
Tussen de tafelbrug in Noordhorn en de spoorbrug wordt nog de hele week gebaggerd. Rondom de vaste hoge brug wordt deze week het baggeren afgerond.
In de eerste week van november worden de laad- en losdepots weggehaald. Aan de zuidzijde worden de grondlichamen de komende weken afgewerkt. De afwerking van de wegomlegging, tunnel en brug gaat door tot eind november.
Als de drinkwaterleiding wordt goedgekeurd kunnen ook de werkputten aan het begin en einde van het leidingtracé worden afgewerkt. In detail is de planning van de resterende werkzaamheden als volgt:
– volgende week: afronden werkzaamheden waterleiding tussen Noordhorn en Zuidhorn;
– en: afwerken grondlichaam ten zuiden van de vaste brug, mits slib voldoende is gedroogd, om te kunnen inzaaien;
– 5 november: verwijderen van de los- en laadlocaties en verrichten eindpeiling om te controleren of conform het opgegeven vaarwegprofiel is gebaggerd;
– voor eind november worden de Knoop en het parkje boven de tunnel beplant.

Suggesties en klachten
Janko Haaksema (GMB) is tot eind volgende week voor suggesties en klachten bereikbaar op telefoonnummer 06 – 53 58 71 59 of per mail via: gmbprojectzuidhorn@gmb.eu. Daarna is GMB alleen nog af en toe nog te zien om de puntjes op de is te zetten.
Klachten en suggesties kunnen vanaf 1 november worden doorgegeven aan de provincie Groningen via projectzuidhorn@provinciegroningen.nl. Hier kunt u ook terecht met vragen en suggesties over de beweegbare brug.

Weekbericht
Het weekbericht voor de wegomlegging Zuidhorn ontvangt u tot uiterlijk 1 november aanstaande via de mail. Uw emailadres is gekoppeld aan de nieuwsberichten over de andere projecten in Zuidhorn die binnenkort via http://www.lemmer-delfzijl worden verzonden. Indien u hier geen prijs op stelt, kunt u zich eenvoudig online afmelden op http://www.lemmer-delfzijl.nl. Het weekbericht wordt overigens ook op deze site geplaatst.

2014-10-21 22-41-43_3775 verkl
Tafelbrug Noord-Zuidhorn vanaf de zuidwestkant! September 1948….. (Het brugwachtershuisje zit aan de noordoostkant van de brug!)
Een van de allereerste foto’s die toenmalige Noordhorner Leendert Lodewegen maakte! Later méér!

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.