NOORDHORN verandert: Inloopavond bij Zalencentrum Balk Zuidhorn – 02-10-2014 (Deel 2)

Werelddierendag, zon alom! Ook voor de festiviteiten in het grootdorp rond de opening van het vernieuwde centrum. Dat is voor de organisatoren een ferme steun in de rug en dat gun ik ze van harte! Verder moeten we gewoon wat nuchter blijven over dat vernieuwde Zuidhorn, al die jubelverhalen over parkeergarages en zo…
Wat verbindt ons??! BRUGGEN! De NVH-brug is klaar en wordt volop gebruikt. De bejaarde tafelbrug staat op de nominatie om volgend jaar te worden vervangen en de spoorbrug zal niet veel later volgen! Bij Dorkwerd is een pauze ingelast vanwege onzekerheid over de ondergrond. Aduard krijgt zijn rondweg, maar een nieuwe brug? Er wordt naarstig gezocht naar geldmiddelen, maar voorlopig is het benodigde bedrag nog niet in de knip. Er zijn wel wat duizendjes gevonden door te gaan beknibbelen op de nieuwe brug tussen Noord- en Zuidhorn. Ben benieuwd waar de rest vandaan wordt gehaald. Gewoon nog even een jaartje langer wachten?
IMG_5187 verkl
Er valt af en toe best wat te lachen tijdens de inloopavond, en dat is maar goed ook!
IMG_5189 verkl
Zo komt de nieuwe spoorbrug te liggen, lekker schuin over het kanaalwater! Ik heb begrepen dat dat schuine te maken heeft met de landschappelijke inpassing. Het is mooier om te zien… (Nou ja, de spoorbaan loopt volgens mij nou eenmaal ook zo… En die spoorbaan was er jaren eerder dan het kanaal…)
IMG_5193 verkl
Altijd geïnteresseerd in het heden en verleden van zijn dorp Noordhorn: Ex-veehouder Sjabbo Datema. En oog voor de situatie in de nabije buurt heeft hij ook!
IMG_5194 verkl
Jaap Dompeling gaat nog eens te rade bij de stand over de nieuwe, beweegbare brug tussen Noord- en Zuidhorn. Vragen over en belangenbehartiging van fietsers en wandelaars, wachtend voor de brug. Zou het nou niet zo kunnen dat….
IMG_5200 verkl IMG_5201 verkl
Bewoners van de straat langs het Van Starkenborghkanaal, en niet alleen mannen!
IMG_5203 verkl
De meeste aandacht ging toch uit naar de vervanging van de krakende tafelbrug tussen Noord- en Zuidhorn. Hoe is de vorm na de versobering? Hoe hoog, hoe breed? Materiaal? Kleuren? En het talud, blijft dat berijdbaar voor iedereen??!
IMG_5206 verkl
Nee, dit gaat niet over de kwaliteit van de cake, die is prima. Ook niet over de grootte van de plakken, alles krimpt momenteel… En zelfs niet over de schalen met salades en ander lekkers die geurend door de grote zaal naar de consumptieruimte achter het toneel werden gebracht… Uiteindelijk moeten de standhouders wel op de been blijven en dat kan niet door op een houtje te bijten…. (De te behalen winst bij de brug van Aduard doen???! Beetje vergezocht….)
IMG_5208 verkl
Als ik het goed heb, gaat dit over Dorkwerd. (Het voorstel om het Dorkwerd-ontwerp en het Zuidhorn-ontwerp te verwisselen, werd niet echt serieus genomen. Kwam te onverwacht, denk ik…)
IMG_5211 verkl
Of Heleen de Haan de brug andersom wil leggen? Communicatieadviseur Yvonne Arnst zie je denken: “Hoe verwoord ik dat nou weer richting alle betrokkenen???!!”
IMG_5215 verkl
Heleen haar husband Jan Thijs onderzoekt of zijn Canon ook overdekt tot optimale prestaties komt. Ik denk dat hij tevreden kan zijn….
IMG_5216 verkl
Altijd geïnteresseerde Klaas de Vries lijkt niet overtuigd door de beweegbare-brug-explicateur. Klaas wil voor de zoveelste keer nou eindelijk wel eens weten hoe fietsers en wandelaars straks tijdens de vervanging van de brug van Noord naar Zuid vice versa kunnen… “Dat weten we nog niet…” (Wat moeten al die kluiten daar in het riet??!”)
IMG_5217 verkl
De spoorbrug geeft aanleiding tot meer vrolijkheid. Laat het vooral zo blijven!

SLOT VOLGT op http://www.noordhorntoenennu.com
©foto’s: jan blaauw, 02-10-2014 (Canon EOS 60D, zoomlens 17-85)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.