NOORDHORN verandert: Inloopavond bij Zalencentrum Balk Zuidhorn – 02-10-2014 (Deel 1)

Toch maar naar de inloop bij Balk in Zuidhorn, donderdag 2 oktober jongstleden, hoewel deze weken wel erg veel vragen van mijn Canons en mijn beenbloedvaten…. Of ik veel nieuws verwacht over de projecten t.a.v. de verbetering van de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl? Nee, maar het is wel plezierig om te weten hoé de tafelbrug wordt versoberd en hoe de spoorbrug eruit komt te zien en in elkaar wordt gezet… De belangstelling in de eerste anderhalf uur is redelijk, al viel het me toch wat tegen… Misschien in het laatste uur toch nog vele belangstellenden in de grote zaal van Balk? Burgemeester Bert Swart was ook hier aanwezig en geniet van deze drukke weken waarin wordt geoogst. Zaterdag 4 oktober bijvoorbeeld wanneer de centrumvernieuwing van Zuidhorn officieel wordt geopend en daarna een knallend feest wordt gevierd. En eerlijk is eerlijk, dat is voor het grootdorp echt uitzonderlijk!
Eerst nog even over de tijdelijke afslag N355-Langestraat die er donderdagavond 2 oktober nog steeds niet uit lag, al zei het weekbericht van de Provincie iets anders…. De volgende morgen kwam ik er langs op weg naar het grootdorp, zag ik dit:
IMG_2211 verkl
De afslag gestremd, de verwijdering volgt later…
terug naar 2 oktober:
IMG_5233 verkl
Op naar Balk dus, aan de Zuidhorner Gast, inloop van 17.00 – 20.00 uur, georganiseerd door de Provincie Groningen i.s.m. de gemeente Zuidhorn.
IMG_5164 verkl
Meteen maar naar het (voor mij) belangrijkste item: de nieuwe beweegbare brug tussen Noord- en Zuidhorn. Versoberd ontwerp, de poorten aan de uiteinden zijn er afgehaald. De donkere kleur op deze tekeningen??! Nou, hopelijk niet in werkelijkheid….
IMG_5165 verkl IMG_5166 verkl
Informatie verstrekking aan en gedachten wisseling met buurtbewoners en andere belangstellenden. En vingertjes…
IMG_5167 verkl
Tekening van de nieuwe spoorbrug, een lichtend voorbeeld!
IMG_5168 verkl
Ja, ik weet het, de kleurstelling is ook een kwestie van smaak… Maar dit lichte bevalt mij beter dan het sombere van de nieuwe tafelbrug…
IMG_5169 verkl
Tekeningen erbij, ook werktekeningen… Lucas laat zich de kaas niet van het brood eten, en weet waar de koffiekan staat…
IMG_5170 verkl IMG_5171 verkl
Ja, over de spoorbrug bleek heel wat te vertellen… De ligging, de hoogte, de baan pal naast de oude, de doorgangen aan beide kanten van het kanaal, het sneuvelen van de bomen, de plaats waar de brug in elkaar wordt gezet….
IMG_5173 verkl
Derk Jan van de Bos, bij de stand over de beweegbare brug. Daarover is het laatste woord nog niet gesproken….
IMG_5174 verkl IMG_5175 verkl
Stand van de gemeente Zuidhorn over de aanpassing van de wegen naar de beweegbare brug, zowel aan Noord- als Zuidhorner kant. Maar eerst de brug vervangen…
IMG_5178 verkl IMG_5180 verkl
Links brugbuurtbewoners, vanzelfsprekend sterk geïnteresseerd. Rechts nog even over de vaste brug… We blijven een volk van vingertjes, en van koffie…
IMG_5181 verkl
Dit blijft me ook boeien… Links Noord- en rechts Zuidhorn. Het kanaal bij de brug wordt breder, de brug zelf hoger. De wegen er naar toe smaller, maar mooier. De kunst is om er een win-win-situatie van te maken… Dat klinkt goed!
IMG_5184 verkl
Jaap Dompeling laat zich niet met een kluitje het riet in sturen. En hij wil nog steeds graag betere voorzieningen voor de wachtende fietsers en wandelaars bij de brug.

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 02-10-2014 (Canon EOS 60D, zoomlens 17-85)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.