NOORDHORN: Verlegde N355 in gebruik: Opening, naamgeving tunnel, “Fiets ‘m d’r in!” 15-09-2014 (Deel 6)

Deel 1, 4 en 5: http://www.noordhorntoenennu.com

Geweldig, deze nazomer! Vanmorgen al even mijn bekende route gewandeld, kort gesproken met Jan Thijs de Haan bij de entree van zijn woning dichtbij het tunnelgebied. Ook hier worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd, puntjes op de i gezet. Te waarderen!  Langs de toren van de NH-Kerk waar steigerbouwers van Gjaltema bezig waren met hun specialisme. Het noodverband van het torendak wordt denk ik aangepakt. En nu maar eerst weer terug naar de gedenkwaardige maandagmiddag 15 september jongstleden, de middag van de opening van de verlegde N355. De focus vooral op de tunnel, maar het gaat natuurlijk ook om het nieuwe weggedeelte en de imposante NVH-brug: Nieuw, vast, hoog! (Al is het voor sommige mensen nooit hoog genoeg…). Deel 6:
IMG_4791 verkl
Eerder al eens ontmoet, op de OPEN DAG in mei: Directeur Sijtze Bakker van Bosmaat NV (Project-Ontwikkeling), Niekerkerdiep, Briltil. Op zijn Solex! Dat roept altijd nostalgische gevoelens op, want mijn eerste echte onderwijsklus verrichtte ik in Bellingwolde, in juni 1966. Vier weken vervanging, op de Solex (van mijn vader) heen en weer tussen Midwolda en Bellingwolde…..
IMG_4796 verkl
Wederom een bekende: Bert Groenewolt, van de gemeente Zuidhorn, vaak in de rol van visitekaartje… Die kun je niet ongefotografeerd laten vertrekken….
IMG_4798 verkl
Projectmedewerkers van GMB, geschaard rond het cateringtafeltje van Dorpsbelangen. Rechts eindverantwoordelijke manager Bernard van Noordenburg, bijkomend van de tocht op de tandem. Of heeft hij het trapwerk overgelaten aan zijn contractmanager Peter Melis, die voorop zat?!  Verder van rechts naar links Jan Junte (werkvoorbereider), Gerrie Jonkman (werkvoorbereider) en Janko Haaksema, maar die kende u al (uitvoerder/omgevingsmanager). Waar ze zo naar kijken? Ik denk naar het weghalen van de GMB-vlag aan de bovenrand van de tunnel, de vlag die de tunnelnaam verborg…
IMG_4800 verklJPG
Links, in burger, GMB-uitvoerder Kees Kranenburg, de Zwollenaar. Hij spijkert echte Noordhorner Johan Brilstra bij over o.a. het asfalt, de belijning etc.
IMG_4801 verkl
Jaren geleden was ze Noordhornse, nu al ‘tijden’ inwoner van het grootdorp: Tineke van Elmpt. (Ze heeft ook in het onderwijs gewerkt). Tineke, je staat er sportief op!
IMG_4803 verkl IMG_4804 verkl
Fantastisch, zo wordt een ludieke openingsactie als “Fiets ‘m d’r in!” pas echt boeiend!
IMG_4807 verkl
Op weg naar de uitgang, zo zoetjesaan (niet beseffend dat ik nog eens op mijn schreden zou terugkeren…) Terugblik, met nog heel wat gezellige blijvers rond de Jacob-Visser-bar, bemand door Dorpsbelangen… Rechts is de burgemeester nog in druk gesprek gewikkeld, een sterk netwerk heeft die man!
IMG_4809 verkl
De eerste skelter, ook van harte welkom! Wel een beetje ruimte maken, mensen….
IMG_4810 verkl
Geweldig, ook deze drie GMB-matadors zijn van de partij! Met links vooraan kraanmachinist Harrie Winters, de man van de “Blauwe Engel”. Achteraan alleskunner/hijskraanbestuurder/timmerman Jan Hessels, maar rechts vooraan? Wel bekend, maar niet bij naam…. GMB-waterleidingproject?
IMG_4811 verkl
Mooie opname van oud-Langestraat-9-bewoner Jannes Heemstra, ex-veehouder. Hij houdt dapper vol, wordt eind deze week 86! Gefeliciteerd!
IMG_4813 verkl
Ze dacht de camera te kunnen ontlopen, maar dat lukte dus niet: Femke Miedema-Matter, sportief als altijd. Gezamenlijk met huisdier de tunnelbak keurend. (Nee, er zijn geen hondenplasgootjes…)
IMG_4814 verkl IMG_4818 verkl
Bij het verlaten krijgt iedereen van allrounder Henk Tippe een appeltje voor de dorst. Daarvoor heeft Jan Fokkinga geen tijd, hij moet nog  meedoen aan “Fiets ‘m d’r in!”
IMG_4820 verkl
Noordhorner Dirk Vos filmt, al het hele project lang! (En eerder…) Ook deze opening gaat niet aan zijn lens voorbij. Meer dan 4½ uur film heeft hij gemonteerd, daarmee kan hij een filmmarathon organiseren!

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 15 september 2014 (Canon EOS 60D, zoomlens 17-85)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.