NOORDHORN veranderd: Verlegde N355 in gebruik genomen – Opening, naamgeving tunnel, “Fiets ‘m d’r in!” (Deel 2)

Deel 1 is gepubliceerd op http://www.noordhorntoenennu.com

Maandagavond 15-09-2014, 9.25 uur.
In afwachting van de officiële opening (gepland om 14.30 uur, maar zoiets wordt altijd láter…) groeit het aantal belangstellenden in de tunnelkuip aan de noordwestkant. Dorpsbelangen Noordhorn bemant de van Jacob Visser geleende mobiele bar, uitstekend idee. Je ziet ook altijd de grootste samenscholing in de buurt van de drankvoorziening….
Deel 2 van een bewogen middag, waarna dit zuidelijke deel van het dorp ingrijpend is vcranderd, definitief!
IMG_4662 verkl
Ontspannen wachtenden, in diverse gedaanten en op verschillende wijze betrokken bij het wegverleggingsproject: Aanwonenden, verderwegwonenden, oud-inwoners, ondernemers, Welkom-in-Zuidhorn-Johan-Vergonet, helemaal rechts Yvonne Arnst, communicatieadviseur van de Provincie… En Grietje van Dorpsbelangen, achter de bar..
IMG_4664 verkl IMG_4666 verkl
Neerkijkers…..
IMG_4669 verkl
Grietje en Jolanda, twee bezige barbazinnen, laat hen maar inschenken!
IMG_4671 verkl
Provinciaal verkeersbordentransport… NU nog een bijna lege bak, maar dat wordt straks tegen zes uur wel anders, kunnen er heel wat borden worden verwijderd, dat komt het landschap ten goede…
IMG_4672 verkl
Ah, kijk, de enige dame in dit herengezelschap: Pia Postma, de secretaresse die een projectjaar lang de GMB-belangen diende in het gebouw aan de Industrieweg. Uitgenodigd en verschenen, vanuit Boornbergum. En stagiaire Pim uit de Stad, en rechts oud-Dorpsbelangenvoorzitter Derk Jan van de Bos! Centraal herkenbaar als GMB-rots in de branding: Uitvoerder Johan van Veen!
IMG_4675 verkl
Bekende dorpelingen! Hier worden wijze woorden gesproken en nog diepere gedachten gevormd! Over een volgend project?!
IMG_4678 verkl
Fijn dat zij er ook bij zijn! Oud-veehouder en Langestraatbewoner Jannes Heemstra en dochter Digna. Heemstra’s echtgenote ligt helaas nog steeds in het Zuidhorner Zorgcentrum, Digna neemt de honneurs waar. (Voor de onwetenden en zij die een niet al te best geheugen hebben: Heemstra en zijn vrouw moesten hun huis uit vanwege de komst van de wegverlegging, op deze plek…)
IMG_4682 verkl
Een Zuidhorner wethouder samen met een raadslid dat graag wethouder was geworden: Bert Nederveen (CU, rechts), René Westerhof (VVD, links, met koffiebekertje)
IMG_4683 verkl
Burgemeester Bert Swart, met ambtsketen en innemend gezicht, in gesprek met Noordhorner pur sang: Jan Tempel Kzn (Fervent voorstander van dit project, en dat mag). Kom mensen, de burgemeester is er, de andere coryfeeën staan evenzeer te trappelen van ongeduld: O P E N E N ! !
IMG_4687 VERKL
Yvonne Arnst, communicatieadviseur, doet waar ze goed in is: communiceren!  Wat heeft ze daar eigenlijk in die plastic tas? Verzamelt ze lege koffiebekertjes??!
IMG_4690 verkl IMG_4691 verkl
Mooi, het spel is op de wagen! Links de ceremoniemeester van dit officiële gebeuren, althans hij legt op een quasi-nonchalante manier (zou dat Provinciaals zijn?) de bedoeling uit en dat hij niet voornemens is gras te maaien, gras voor de voeten van de vier Toppers weg te maaien, dus het stokje gaat naar Gedeputeerde van Weg- en Waterbouw Mark Boumans die aan de zijlijn staat te wachten…
IMG_4695 verkl
Mark Boumans, met die prachtige, multifunctionele oranje stropdas… En spiekpapier… Wat hij heeft gezegd? Daar vraag je me wat…. Het ging in ieder geval over dit project, en over de economische waarde, maar daar zou de mevrouw van Rijkswaterstaat ook nog verder op ingaan… (Ja, hoor eens even, ik kan niet kieken, luisteren en schrijven tegelijkertijd!)
IMG_4697 verkl
Tijdens de speech van de Gedeputeerde nog even naar de overkant gekeken, en gekiekt… Dat het vastgelegde kwintet nou overloopt van aandacht en enthousiasme voor de woorden van de Gedeputeerde. Of kenden zij zijn speech al??!
IMG_4701 verkl
Andere luisteraars in de tunnelkuip. Links directeur Van der Pol, van GMB, die een zelfverzekerde indruk maakt. In het midden vermoedelijk een ambtenaar van de Provincie Groningen, met een kritische blik op zijn gezicht (Ja, die ambtenaren bestaan echt!) En erg veel koffiebekertjes…

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 15-09-2014 (Canon EOS 60D, zoomlens 17-85)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.