NOORDHORN verandert: WEEKBERICHT 34 Prov. Groningen (door Yvonne Arnst) + foto’s 22-08-2014

Natte vrijdag…. Het lijkt wel herfst! Jammer voor de mensen die nu (nog) vakantie hebben en kamperen in Nederland…. Nee, een camping hebben we niet in Noordhorn, maar wat niet is…
Een stuk of wat foto’s + het weekbericht 34 van de Provincie Groningen, opgesteld door Yvonne Arnst (zelfstandig communicatieadviseur te Winschoten). Let op het eerste item, de eventuele naamgeving van de tunnel! Voor de rest: Duimen voor een zonniger weekend!
IMG_1603 verkl
Nee, toch geen schat graven…. Hier komt de aansluiting van de Industrieweg op de Langestraat Zuid!

Weekbericht week 34 – 22 augustus 2014

 

Tunnel zonder naam of?
Bedenk een originele en toepasselijke naam voor de tunnel!
Zoals bekend wordt op 15 september de weg geopend. Ter gelegenheid van deze opening willen wij deze tunnel een naam geven. Daarvoor heeft de provincie een prijsvraag uitgeschreven. Weet u een originele, toepasselijke naam voor deze tunnel, dan kunt u deze tot en met dinsdag 2 september inzenden naar projectzuidhorn@provinciegroningen.nl.
Een deskundige jury maakt een keuze uit de inzendingen die voor of op 2 september binnenkomen. Het reglement voor deze prijsvraag is te downloaden via de website http://www.provinciegroningen.nl.

Werkzaamheden tot 29 augustus
Tunnel
Nu in de afgelopen week het laatste asfalt is aangebracht, kan nabij de tunnel de belijning worden aangebracht. Bij de aansluiting op de Langestraat en de verbindingsweg wordt het wegcunet van de rijbaan aangebracht. Verder wordt er nog steeds bouwmateriaal opgeruimd nu het werk aan de tunnel in de afrondingsfase is gekomen.

Brug
De aannemer start bij de brug met het aanbrengen van het leuningwerk en de geleiderailconstructie. Ook wordt de belijning aangebracht en wordt aan de noordzijde van de brug de taludbekleding aangebracht. De taludbekleding aan de zuidzijde van de brug is gereed.

Wegtracé N355
Ook op het wegtracé kan nu de belijning worden aangebracht. Verder worden, zodra het weer het toelaat, de bermen afgewerkt.

Verruimen Van Starkenborghkanaal
Het aanbrengen van zinkstukken (netten met basaltstenen) tussen de beweegbare brug en de nieuwe vaste hoge brug gaat verder. De zinkstukken dienen als oeverbescherming. Ter hoogte van Sluis Gaarkeuken en Noordhorn gaat het baggeren voor het verruimen van het Van Starkenborghkanaal ook weer verder.

Waterleiding aanbrengen tussen Noordhorn en Zuidhorn
Inmiddels is het materiaal voor de waterleiding aangevoerd, waaronder lange stalen leidingen voor langs de tunnel. Het aanbrengen van de waterleiding rondom de tunnel start volgende week. Hiervoor wordt een sleuf gegraven om vervolgens de buizen aan elkaar te lassen. Vanaf dinsdag 26 augustus wordt de Langestraat voor 4 dagen gestremd. Dit is noodzakelijk om de waterleiding in zijn geheel door de Langestraat te leggen. Het fietsverkeer wordt omgeleid over de Schipperstraat en het autoverkeer wordt omgeleid via de noordwestzijde van de Langestraat. Er worden verkeersbegeleiders ingezet.

Contactpersoon GMB en noodnummer
De inloopmiddag is maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur bij het hoofdaannemersbedrijf GMB aan de Industrieweg 5 te Noordhorn. Janko Haaksema (GMB) is voor suggesties en klachten bereikbaar op telefoonnummer 06 – 53 58 71 59 of per mail via: gmbprojectzuidhorn@gmb.eu.

IMG_1605 verkl
Nu de wegverlegging in de afrondende fase verkeert, wordt er vaak en veel opgeruimd. Hier een GMB-vrachtwagen die zelfs een bootje naar elders vervoert….
IMG_1606 verkl
Realiseren van de aansluiting van de Industrieweg/omleidingsweg op de Langestraat Zuid. Snelle, laatste ontwikkelingen. Na 15 september een ingrijpend gewijzigde situatie….

©foto’s: jan blaauw, 22 augustus 2014 (Canon Ixus 150)

Zie ook: http://www.noordhorntoenennu.com

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.