NOORDHORN verandert: Verbinding Langestraat Zuid hersteld? Weekbericht 28 Prov. Groningen (door Yvonne Arnst) – foto’s 8 juli 2014

Vrijdag 11 juli 2014 – Blogtijdstip: Plm. 12.00 uur.

Ben ik weer, slechts ten dele…. Lichamelijk disfunctioneren, waarover ik niet in details treed. Het bloggen lijdt er wel onder, want vanuit onze slaapkamerraam heb ik geen zicht op het wegverleggingsgebeuren….
Wat ik nu wel kan doen, is het doorgeven van het weekbericht van Yvonne Arnst, in opdracht van de Provincie Groningen. Tenminste iéts….:

Weekbericht week 28 – 10 juli 2014
Werkzaamheden tot 19 juli
Tunnel en brug

De werkzaamheden bij de tunnel lopen op schema. Rondom de tunnel wordt opgeruimd. En aan de oostzijde wordt het talud ingezaaid met gras. Ook is de aanvoer van menggranulaat voor de fundering van de weg gestart. Het granulaat wordt door de tunnel aangevoerd. Nabij de brug zijn de randelementen gemonteerd. De komende week gaat GMB verder met aanbrengen van de schampstroken, waarop de barriër wordt geplaatst. De landhoofden worden behandeld met een coating. De druklaag van het brugdekwordt schoongemaakt en ruw gemaakt voor het aanbrengen van asfalt.

Verruimen Van Starkenborghkanaal
Ook het verruimen van het Van Starkenborgkanaal vordert gestaag en naar tevredenheid. Momenteel wordt met drie baggerpontons gewerkt. Deze baggerpontons ontgraven gemiddeld 3.000 m3 specie per dag. De specie wordt met meerdere beunschepen (een schip met een laadbak) naar de loskades vlakbij de nieuwe brug vervoerd. Daar staan, aan beide zijden van het kanaal, grote kranen opgesteld om de schepen te lossen. De specie wordt verwerkt in de grondlichamen van de opritten van de brug. Voor baggeren en verwerken van de specie is veel materieel nodig. Op dit moment worden ingezet:
6 beunschepen
4 vrachtwagens
2 wiellaadschoppen
6 graafmachines
2 grote kranen
3 baggerpontons (ponton met een graafmachine)

Het verruimen van het kanaal vindt op dit moment voornamelijk plaats in het deel tussen Noordhorn en Stroobos. Met twee baggerpontons tussen Stroobos en Zuidhorn. De derde ponton is een soort bezemwagen, waarmee allerlei kleine graafwerkzaamheden worden uitgevoerd. In de bouwvak gaan de baggerwerkzaamheden door. Na de bouwvak wordt nog met twee baggerpontons gewerkt. Naar verwachting worden de werkzaamheden medio november afgerond.

Stremming Langestraat
De werkzaamheden aan de Langestraat worden deze week afgerond en de weg wordt dan weer opengesteld voor verkeer in twee richtingen.

Werkzaamheden N355 haakse bocht (Zuidhorn)
Inmiddels zijn de betonplaten voor de tijdelijke weg verplaatst naar de oostzijde van de rijbaan. De omleiding zorgt ervoor dat GMB veilig de werkzaamheden kan uitvoeren, zoals het graven van het cunet, frezen van het wegdek profiel en plaatsen van geleidebanden. Donderdag 17 juli wordt de rijbaan volledig geasfalteerd, zodat vanaf vrijdag over het asfalt kan worden gereden.

Stremmen haakse bocht N355 van 8 tot 10 augustus
Van 8 augustus tot en met 10 augustus wordt de N355 ter hoogte van de haakse bocht volledig gestremd. Dit is nodig om de aansluiting van het oude en het nieuwe tracé te maken. Dit besluit is genomen in overleg met de verkeerspolitie Groningen, de provincie Groningen en de gemeente Zuidhorn.

Werkzaamheden tracé N355
Volgende week wordt de puinfundatie aangebracht en geprofileerd van het gehele tracé N355, vanaf de haakse bocht en vanaf de tunnel. Het puin wordt met vrachtwagens vanuit Grijpskerk aangevoerd. Zoals al eerder vermeld gaat het in totaal om 10.000 ton materiaal (2.000 ton per dag).

Reparatie gasleiding Enexis
Deze week is de leiding van Enexis in gebruik genomen. Op 15 juli wordt de nieuwe leiding van de Gasunie in gebruik genomen en op 17 juli worden de oude leidingen gereinigd. Deze werkzaamheden zijn voor de bouwvakantie klaar. Martens-Van Oord verwijdert de oude zinker na de bouwvak. Zoals het er nu uitziet in de maand september. Na de bouwvak wordt het kanaalvak tussen de spoorbrug en hefbrug verdiept.

Sloop woning Mokkenburg 1
Bork Sloopwerken verzorgt de sloop van de door de gemeente Zuidhorn aangekochte woning Mokkenburg 1. De woning is aangekocht en wordt gesloopt vanwege de ongelukkige ligging ten opzichte van de verbindingsweg.
Het verwijderen van de asbestplaten van het dak van de schuur is verschoven van eind deze week naar begin volgende week. Volgende week wordt ook de rest van de schuur en de woning gesloopt. Het puin wordt na de bouwvak afgevoerd. De grond wordt toegevoegd aan de Gemeentewerf Zuidhorn.

Webcam
De bouw van de tunnel is te volgen via de webcam. Zie http://www.provinciegroningen.nl.

Contactpersoon GMB en noodnummer
De inloopmiddag is maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur bij het hoofdaannemersbedrijf GMB aan de Industrieweg 5 te Noordhorn. Janko Haaksema (GMB) is voor suggesties en klachten bereikbaar op telefoonnummer 06 – 53 58 71 59 of per mail via: gmbprojectzuidhorn@gmb.eu.
IMG_1298 verkl
Foto aan het eind van dinsdagmiddag 8 juli jongstleden, toen ik nog in redelijk goede doen was…. De vorderingen van de verbinding van de Langestraat Zuid met de N355 + parallelweg + Industrieweg in beeld…
IMG_1300 verkl
IMG_1302 verkl IMG_1304 verkl
Nee, Lammert Drijfhouts ORANJE kroon heeft niet geholpen, geen wereldkampioen voetbal…. (Jammer, maar geen ramp…) Vermoedelijk komt het toch doordat Lammert vergat de andere leeuw te kronen!
IMG_1305 verkl
Dinsdagmiddag laat, 8 juli jongstleden. Het lijkt een tamelijk woeste vlakte….
IMG_1306 verkl
De noodweg van zuid naar noord….
IMG_1307 verkl
De ‘blauwe kapitein’ Harrie in het voorbijgaan!
IMG_1308 verkl
Of alles is klaar gekomen? Blijkt vanmiddag! (Ik laat me verrassen….)
IMG_1311 verkl IMG_1313 verkl
Een laatste dinsdagmiddagklus, iets met een zware deksel boven een van de lichtbakken in  de tunnel….

©foto’s: jan blaauw, 8 juli 2014 (Canon Ixus 150)

 

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.