NOORDHORN verandert: Tunnelbouw, kanaalklus, sloop woning…. Foto’s 4 en 5 juli 2014

Zondag 6 juli 2014 – Blogtijdstip: Plm. 21.30 uur.
Drukkend weer  en toch nauwelijks regen… Net of het hier zelden of nooit tot een “ontlading” komt…. (Ja, wel als Oranje een strafschoppenserie wint…)
Resterende foto’s van vrijdag en zaterdag 4 en 5 juli jongstleden. De ‘noodweg’ is weg, er komt tussen Langestraat Zuid en N355/Industrieweg een voorlopig definitieve verbinding van klinkers, breed genoeg om verkeer in beide richtingen mogelijk te maken. Deze week moet het klaar zijn, open op vrijdag 11 juli aanstaande…..
Nog een ingrijpende verandering: De woning aan de Mokkenburgweg, waarin het laatst het gezin-Hekkema woonde, wordt de komende weken gesloopt. Eerst asbestverwijdering, daarna de reguliere afbraak. De mensen van Bork komen terug naar Noordhorn. Ze kennen dit dorp vanwege de sloop van de huizen van Bouwien Sebens en de fam. Heemstra, en bedrijf + woning van voormalige garage Freddy van der Veen (v/h Boersma)
.
IMG_1283 verkl
Hier komt dus de nieuwe verbindingsweg tussen Langestraat Zuid, de N355 en de Industrieweg. Er ligt al een begin van de klinkerbestrating….
IMG_1284 verkl
Zo is het iets beter te zien….
IMG_1285 verkl
Oosterhof/Holman is er vrijdag 4 juli jongstleden toch nog in geslaagd om het weggedeelte vanaf de rotonde de tunnel in te asfalteren…. Vanzelfsprekend komt er nog een asfaltlaag overheen…

Zaterdag 5 juli:
IMG_1289 verkl. JPG
Aan de overkant van het Van Starkenborghkanaal wordt gestaag gewerkt aan het in gebruik nemen van de verzonken buizen van Gasunie en Enexis. Als dat werk afgerond is en de aansluitingen functioneren, wordt de oude ‘zinker’ verwijderd.
IMG_1288 verkl
De oude zinker ligt iets dichter naar de spoorbrug toe. Als die is verwijderd, kan er ook hier worden gebaggerd.
IMG_1287 verkl
Nee, heeft niets met de wegverlegging te maken…. Gewoon een mooi plaatje! Een van mijn lievelingsplekken rond Noordhorn…..

©foto’s: jan blaauw, 4 en 5 juli 2014 (Canon Ixus 150)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.