NOORDHORN verandert: Weekbericht 27 (Yvonne Arnst) over o.a. Langestraat Zuid en sloop woning Mokkenburgweg (vh Hekkema)

 

Vrijdag 4 juli 2014 – Blogtijdstip: Plm. 14.15 uur.
Voornaamste nieuwsfeiten uit het nieuwe weekbericht (27) van de Provincie Groningen, opgesteld door communicatie-adviseur Yvonne Arnst: De heraansluiting van de Langestraat Zuid laat nog een week op zich wachten (11 i.p.v. 4 juli…) en de lege woning aan de Mokkenburgweg (het laatst bewoond door de familie Hekkema, daarvoor o.a. door de families Veenstra en Bargerbos) wordt nog voor de bouwvak gesloopt!
IMG_1264 verkl
foto d.d. 3 juli 2014, ’s avonds

Weekbericht week 27 – 3 juli 2014

Werkzaamheden tot 12 juli
Tunnel en brug

Momenteel wordt de tunnelbak afgewerkt. Zoals eerder gemeld, worden de betonwanden gepoetst en er is inmiddels ook asfalt aangebracht (vanaf de rotonde tot en met moot 10). Aanstaande  maandag, 7 juli worden de laatste delen van de barriër aangebracht. Een barriër is een element dat de tunnelwand beschermt in geval van aanrijdingen. Verder wordt de pompinstallatie van de tunnel getest. Deze pompinstallatie voert het water uit de tunnel af.

De randelementen van de brug zijn gemonteerd. Volgende week start het aanbrengen van de schampstroken, waarna ook op de brug de barriër wordt geplaatst. Hier beschermt de barriër de leuning van de brug in geval van aanrijdingen. Ook voorkomt de barriër dat het voertuigen van de brug af kunnen vallen.
De bekleding van het talud aan de zuidzijde is aangebracht. Aan de noordzijde moeten eerst watergangen worden gegraven (in week 29). Daarna kan ook daar de taludbekleding worden aangebracht.

De kraanschepen werken nog altijd verder aan het baggeren bij de bochtverruiming en in deomgeving van Aduard.

Stremming Langestraat
Het tijdelijk fietspad is vorige week verwijderd. De klinkerverharding van de Langestraat wordt weer hersteld. Helaas is het GMB niet gelukt deze week de Langestraat gereed te maken en open te stellen. Het ontgraven van de rijbaan en het aanvullen met zand heeft meer tijd in beslag genomen dan voorzien. Het bestraten duurt nog de hele volgende week. Vrijdag 11 juli wordt de Langestraat definitief opengesteld voor verkeer in beide richtingen.

Werkzaamheden N355 Haakse bocht (Zuidhorn)
Nabij de haakse bocht is met betonplaten een tijdelijke weg gemaakt. GMB krijgt veel klachten over het feit dat deze betonplaten glad zijn. Het is van groot belang op de tijdelijke weg de snelheid aan te passen aan de situatie.
Maandag wordt de tijdelijke weg verplaatst van de westzijde naar de oostzijde van de rijbaan. In week 29 start het asfalteren aan de westzijde van de rijbaan.

Drinkwaterleiding
De uitvoering van de werkzaamheden van de waterleiding ligt op schema. In verband met de lange levertijd van de benodigde buizen, start in week 33 het aansluiten op de drinkwatertransportleiding. De werkzaamheden geven tot die tijd geen hinder.

Werkzaamheden wegtracé N355
Vrijdag 11 juli start GMB met het aanbrengen van de puinfundatie voor de N355. Zij starten vanaf de haakse bocht en vanaf de tunnel. Het puin wordt met vrachtwagens aangevoerd vanuit Grijpskerk.
GMB verwacht in totaal 10.000 ton puin aan te brengen en te verwerken, ongeveer 2.000 ton per dag. De werkzaamheden nemen dan ook vijf werkdagen in beslag.

Reparatie gasleiding Enexis
Enige tijd geleden is met het plaatsen van een damwand de coating van de gasleiding van Enexis beschadigd. Inmiddels is de damwand verwijderd en is succesvol nieuwe coating aangebracht. In de komende twee weken wordt de leiding van Enexis en de Gasunie aangesloten. De oude leiding wordt daarna gereinigd. Deze werkzaamheden zijn voor de bouwvakantie klaar. Martens-Van Oord verwijdert vervolgens de oude zinker. Na de bouwvak wordt het kanaalvak tussen de spoorbrug en hefbrug verdiept.

Sloop woning Mokkenburg 1
Nog voor de bouwvak start Bork Sloopwerken met het slopen van de door de gemeente Zuidhorn aangekochte woning Mokkenburg 1. De woning is aangekocht en wordt gesloopt vanwege de ongelukkige ligging ten opzichte van de verbindingsweg. Eind volgende week worden de asbestplaten van het dak van de schuur verwijderd. De week daarna wordt de rest van de schuur en de woning gesloopt. Het puin wordt na de bouwvak afgevoerd. De grond wordt toegevoegd aan de Gemeentewerf Zuidhorn.
IMG_1278 verkl

Webcam
De bouw van de tunnel is te volgen via de webcam. Zie http://www.provinciegroningen.nl.

Contactpersoon GMB en noodnummer
De inloopmiddag is maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur bij het hoofdaannemersbedrijf GMB aan de Industrieweg 5 te Noordhorn.
Janko Haaksema (GMB) is voor suggesties en klachten bereikbaar op telefoonnummer 06 – 53 58 71 59 of per mail via: gmbprojectzuidhorn@gmb.eu.
IMG_1281 verkl
Het weggedeelte vanaf de rotonde richting moot 10 van de tunnel. Aan het eind van deze vrijdagmorgen was dit gedeelte nog niet geasfalteerd…. (Maar wie weet, nu al wel….)

©foto’s: jan blaauw, 3 juli 2014 (Canon Ixus 150)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.