NOORDHORN verandert: Vorderingen tunnelgebied N355 – Foto’s 23 juni 2014

Dinsdag 24 juni 2014 – Blogtijdstip: Plm. 22.30 uur.
Niet zo’n beste dag vandaag… Oranjekater? Daarvoor is geen aanleiding, maar ik loop al wel de hele dinsdag met koppijn rond, terwijl me dat de laatste jaren nauwelijks meer overkomt… Of het met het einde van de OBS De Molshoop te maken heeft? Het bloed kruipt…..
Niet veel gepresteerd vandaag. Wat boodschappen gedaan, vanavond nog gewandeld, was het tenminste weer droog en er waren mooie luchten te bewonderen! Met de lutje Canon nog wat foto’s genomen, zowel aan de rotondekant waar Oosterhof Holman bezig is de verbinding met de tunnel te bestraten, als aan de zuidkant ter hoogte van de afgesloten ‘noodweg’. Daar een gesprek gehad met Thom en Ina van der Mark die ook even een frisse neus gingen halen. Waarover we spraken? Over de dikte van de laag grond op moot 5 bijvoorbeeld, en vanzelfsprekend over de helling van de tunnelweg richting de rotonde. De Van der Marks benijden de bewoners in de driehoek Langestraat/Schippersstraat/tunnelgebied allerminst. Voor hen staat het vast dat deze bewoners met veel geluidshinder van optrekkend autoverkeer te maken krijgen, en met vieze lucht als gevolg van dat sterker optrekken. Voor hen is bovendien zeker dat de hellingspercentages nu anders zijn dan tijdens de voorbereidingsfase. Dat betekent dat de rapportage van milieu-effecten ook gebaseerd is op verkeerde cijfers…. Ze willen de zaak niet onnodig op de spits drijven, maar het zou wel goed zijn als de Provincie Groningen ruiterlijk erkende dat de werkelijkheid van nu niet overeenstemt met de gewekte verwachtingen… En dat het provinciebestuur tevens zou besluiten tot aanvullende maatregelen. “Het moet geen continue juridische strijd worden, want dat is alleen in het belang van advocaten…” Waar en wanneer er fouten zijn gemaakt? Erg transparant is de gang van zaken niet…. (Wordt vervolgd)

Foto’s van maandag 23 juni jongstleden:
IMG_1058 verkl  IMG_1059 verkl
De rupsen blijven grond aanvoeren, gehaald aan de oostkant van de tunnel, waar het wegtracé verder wordt uitgegraven. Naast de tunnelmoten kan er nog meer bij, op het tunneldak ook!
IMG_1060 verkl
Niet alleen rupsvoertuigen die bergen werk verzetten, ook de grijpers! En die zijn er nogal wat! Aan de rotondekant is Entjes terug van weggeweest. Hier rijdt een grijper van Mulders Loonbedrijf, oranje gekleurd, net als het materieel van Mechielsen…..
IMG_1064 verkl
Nog een keer de rupsvoertuigen, continu in beweging, het gaat maar door. Er is haast geboden, wil de ‘noodweg’ aan het eind van deze week weer open kunnen….
IMG_1065 verkl
Deze grijper heeft het wel gehad voor vandaag, heeft het hogerop gezocht, op een aanhanger….
IMG_1067 verkl
Hé, kijk, René is samen met zijn GMB-maat bezig met een opruimklus. Op de “speelgoedgrijper” met rupsbanden… Wat doen ze?
IMG_1068 verkl IMG_1069 verkl
Als ik het goed begrijp worden er paaltjes verwijderd. Zó had ik het niet bedacht….
IMG_1073 verkl
Opgestoken duim van René, “Hup Holland Hup!” René heeft er alle vertrouwen in!
IMG_1075 verkl
En daar gaat René, naar de mini-grijper-stalling, einde werkdag!
IMG_1076 verkl
We zijn aan de oostkant van de tunnel, bij moot 3 met zijn pompkelder! Zijn dit toegangsluiken of zonnepanelen? Op de voorgrond een lichtbak, aan de plafondkant van de tunnel zit een lamp….
IMG_1077 verkl IMG_1078 verkl
Poppetje gezien? Kastje gesloten!
IMG_1079 verkl
Het totaalplaatje van de oostkant van de tunnel die steeds onzichtbaarder wordt…. Wat blijft er straks nog te zien van het muurtje op de grens van moot 1 en moot 2? In de nieuwste “Noordhorn Nu” informatie over de inrichting van dit vernieuwd Noordhorn: Gras en rododendrons, geen wandelpad met bankje…. (Het gele krantje is vandaag alsnog ‘opgedoken’ en wordt de komende dagen rondgebracht…)
IMG_1080 verkl
Deze grijper gaat ook op zoek naar een ander werkterrein….
IMG_1081 verkl
Mulder grijpers in duplo….
IMG_1085 verkl  IMG_1086 verkl
Verrassend in de berm van de parallelweg, klaprozen! Dit vind ik nou een mooie kleur!
IMG_1087 verkl
Of er vorderingen worden geboekt bij het onderzoek naar de schade aan de verzonken buizen van Gasunie en Enexis? Ik ben niet op de hoogte…. Ik kan daarover ook geen informatie vinden. Heb bovendien sterk de indruk dat hier niet serieus wordt getracht Jan Publiek op de hoogte te stellen…
IMG_1088 verkl
De passerende binnenvaarder? De “Diligentia”, 64 meter lang, tonnage 750…. (En toen was de batterij van de lutje Canon leeg…)

©foto’s: jan blaauw, 23 juni 2014 (Canon Ixus 150)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.