NOORDHORN verandert: Tunnelbouw N355, anders bekeken…. Foto’s 25 april 2014 (Deel 1)

Zondag 27 april 2014 – Blogtijdstip: Plm. 15.30 uur.

Een donkere aprilzondag, zijn we helemaal niet gewend… Dit jaar… De hoeveelheid regen stelt niet zo veel voor, maar het drupt wel af en toe… Afgelopen vrijdagmiddag (25 april jongstleden) was het anders, een overdaad aan zonlicht, waarmee mijn grote Canon soms moeite had. De blauwe helm en het oranje hesje kwamen goed van pas, ik mocht op het tunnelterrein de vorderingen eens van verschillende kanten bekieken… (Uitvoerder Kees Kranenburg: “Als ze vragen of een opmerking maken: Zeg maar ‘Kees’!”) De kiekresultaten van een zonnige vrijdagmiddag, in enkele reeksen. Deel 1:
IMG_7708 verkl1
Eerst even met kraanmachinist Bertus gesproken. O.a. over zijn nickname online: ‘Brutus’. Vanwege de klankverwantschap met zijn eigen naam, nee, niet vanwege de historische betekenis… “Die Brutus was niet zo’n beste…” Bertus adviseerde me niet te dicht op de rand te gaan lopen, kan wel eens neiging hebben te verzakken… Als je aan de rechterkant blijft, is er niks aan de hand…
Zo’n foto wordt meteen anders, niet vanaf de ‘noodweg’, door de gaten van het hek… Vanaf de zuid-, zuidoostkant, richting’noodweg’… Drie bovengrondse GMB’ers (onder wie René) met uiteenlopende bezigheden. En in de pompkelder de ‘Grote Onbekende’….
IMG_7709 verkl
René en zijn collega ‘ontmantelen’ de pompkelder’. Hier een hoekbekistingselement? (Ja, ik doe net of ik er verstand van heb…)
IMG_7710 verkl
René als tussenpersoon. Hij staat in contact met kraanmachinist Bertus en met de “Grote Onbekende”, onderin. Op roepafstand…
IMG_7712 verkl
Niet alle bekistingselementen werken mee aan hun ‘bevrijding’. Sommige zijn echte plakkers, die moet een handje worden geholpen. Dan kan Bertus met zijn kraan de rest doen…
IMG_7713 verkl
Ik ben wat doorgelopen naar achteren, waar de telling van de tunnelmoten begint… Links, zonder bekisting moot 3, met randbekisting moot 2… Daar is het dek vorige week donderdag gestort. Op de achtergrond zie ik wie de “Grote Onbekende” is: Tunnelvoorman Arjan!
IMG_7715 verkl
Nog iets verder doorgelopen… Ook de bekisting van moot 2 zal er binnenkort wel afgaan. Of wordt er gewacht op het storten van het muurtje op de grens van moot 2 en moot 1?
IMG_7716 verkl
De tunnelbouw vanaf de zuidoostkant. Over enkele maanden rijden hier de auto’s naar binnen, of ze komen eruit…. Hier is duidelijk te zien waar het muurtje komt, als afscheiding van het groengebied dat op de tunnel wordt aangelegd.
IMG_7722 verkl
Ja, hier is zo’n groot contrast tussen licht en donker, mijn Canon schreeuwt bijna dat ie dit eigenlijk helemaal niet leuk vindt!  Binnenin de tunnelruimte diverse stellingen.  Links boven op de foto de super hijskraan van Bertus…
IMG_7725 verkl
Een bekistingstimmerman heeft een paar woorden te wisselen met een schroef en een stang. Zwaarwegend argument: de hamer!
IMG_7728 verkl
Doet ie ’t of doet ie ’t niet? Er moet straks wel beton worden gestort dat er niet zo maar aan de zijkant weer uit sijpelt….
IMG_7729 verkl
De tunnel vanaf de oost-, noordoostkant…. Ja, hier moet inderdaad nog heel wat grond worden weggegraven… (En nee, het is niet de bedoeling dat er een extra tunnel komt door die bult grond heen…)
IMG_7733 verkl
Gezicht op het Kok-complex, de vroegere MAVO met aanbouw. (Nee, geen kop-hals-rompboerderij…)
IMG_7735 verkl
Verder gelopen langs de noordkant, richting de ‘noodweg’. Links het driehoekig muurgedeelte van moot 1, dan nog bekisting en rechts boven komt het muurtje.
Aan deze oostkant bij moot 4 hoeft niet eens meer zoveel beton te worden gespendeerd. Het muurtje nog, en er komt een dek op de pompkelder. Aan de andere kant van de ‘noodweg’ zullen meer betonauto’s in actie komen… Daarover een volgende keer…

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 25 april 2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.