NOORDHORN verandert: Rust van Mokkenburgweg en bochtverruiming… Foto’s 24 april 2014

Vrijdag 25 april 2014 – Blogtijdstip: Plm. 21.30 uur.
Aan de vooravond van Koningsdag en na afloop van een intensieve kiekdag (vanmorgen bij de Koningspelen bij ’t Kompas en De Molshoop, vanmiddag rond en op het tunnelterrein) nog snel een blog over de voorjaarsrust van de Mokkenburgweg en het verruimen van de bocht in het Van Starkenborghkanaal aan de westkant van de oude spoorbrug. Een donderdagmiddagse wandeling langs opvliegende eenden, broedende meerkoeten en een solerende Martens en Van Oord grijper, de “Con Zelo” vullend. Ook langs de bakens in het kanaal die inderdaad (zoals Jan Thijs de Haan al meldde) van geel/oranje in groen zijn veranderd…..:
IMG_6187 verkl
De bekende bomenspiegeling in het slootwater, maar nu in een volkomen groene entourage. Met gele paardenbloemaccenten…
IMG_6190 verkl
Veerooster op de voorgrond, boerderij van De Jong rechts op de achtergrond.  Vroeger (nog niet eens zo heel lang geleden…) kon je hier naar links, over de spoorbaan…. Nu ga je deze betonstrook volgen naar het tunneltje voor koeien en voor wandelaars en fietsers, kom je uit achter de boerderij van Datema…
IMG_6191 verkl
Het Datemaland aan de zuidkant van de spoorbaan (links in de verte een Arrivatrein). Nog steeds kan het land niet worden voorzien van de teeltlaag, het is te nat, de machines (zware krengen, pardon, dingen…) zakken weg….
IMG_6193 verkl
Kanaalweg met nieuwe beschoeiing van het verbrede Van Starkenborghkanaal. De “Con Zelo” ligt te wachten, het werkeiland moet eerst naar een werkbare positie. Kijk, groene bakens! (Betekenis? Is het hele kanaal. over de volle breedte, nu ‘vaarveilig’??!)
IMG_6195 verkl  IMG_6198 verkl
Het werkeiland ligt nu weer goed, de “Con Zelo” komt langszij.
IMG_6199 verkl
Viaductbeeld op een zonnige, beetje nevelige donderdagmiddag. De oude spoorbrug…. Vanmiddag vroegen enkele GMB-werkers of zij die lelijke spoorbrug niet mee konden nemen, “oud roest”… Ja, maar wel eerst graag een nieuwe…..
IMG_6200 verkl
Rust aan de oostkant van het tunnelgebied. Moeilijk te zien, maar achteraan is voorman Arjan nog ter plekke, met een andere GMB-werknemer. Of is het een staaldraadvlechter?!
IMG_6201 verkl
Aan de noordwestkant van de tunnel wordt een van de laatste bekistingselementen op zijn plaats gemanoeuvreerd in een gezamenlijke actie van kraanmachinist Bertus en GMB’er Raymond.  Of is het Rick?! Op deze momenten kun je zien dat de lutje Canon het toch aflegt tegen de grote…. Tot morgen dan maar!

©foto’s: jan blaauw, 24 april 2014 (Canon Powershot A495)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.