NOORDHORN verandert: Wegverlegging N355, nieuwe brug, bochtverruiming, tunnel…. Foto’s 30 januari 2014 (4, slot)

 

Meteen deel 4 ook maar, is het kwartet compleet! Geen overbodige luxe, van vandaag (vrijdag 31 januari 2014) wachten er ook al tientallen foto’s…. Het weekbericht (week 5) van de Provincie Groningen staat overigens op www.noordhorntoenennu.com. (Met een bijdrage en foto’s van Frits Mesker!) Hier dus nog wat foto’s van het Van Starkenborghkanaal (geen bochtverruiming gezien…) en de tunnelbouw, genomen op donderdag 30 januari:
IMG_2578 verkl
Tegen dit kunstwerk bij de tunnelkuip noordwest
keek ik eerst heel vreemd aan….. Heel vaag herinnerde ik me een humoristische dialoog tussen Jan Thijs de Haan (buurtbewoner) en Kees Kranenburg (GMB), iets over o.a. een VIP-tribune. Zou dat het zijn???! Nee, het zijn steigers die later kant en klaar in de tunnelkuip worden getild om van dienst te zijn bij het werk aan de wanden!
IMG_2580 verkl
Tegenlichtopname bij de spoorbrug, altijd een inspirerende plek om te ‘kieken’.  We zullen dit karakteristieke kunstwerk nog missen, als over enkele jaren de vervanging heeft plaatsgevonden.
IMG_2581 verkl
Nee, niets te zien van welk bochtverruimend werk dan ook….. Later hoorde ik van dorpsgenoot Klaas Veenstra dat ze aan de westkant van Noordhorner Tolhek aan het baggeren zijn. En bij Eibersburen….
IMG_2583 verkl
Nieuw zijn wel de bakens, de boeien die zijn geplaatst om de schepen de verantwoorde vaarroute te doen gebruiken. Ook hier de voorliefde voor oranje…..
IMG_2586 verkl
Sfeer! Vele gevederde wintergasten, die wellicht toch wat gedesoriënteerd zijn door de vele veranderingen.
IMG_2587 verkl
Dit wordt dus nog weggebaggerd, binnenkort…..
IMG_2594 verkl
De verzamelde meerkoeten, naarstig op zoek naar de zonnigste plekken. Winterwarmte is schaars….
IMG_2595 verkl
Werknemers van de F.C. Nienhuis (bedrijf voor wegbeveiliging) zijn bezig tussen weg en kanaal een stevige beveiliging aan te brengen. Kan er niet zo maar een uit de koers geraakt voertuig het kanaalwater in…
IMG_2597 verkl
Niet bijster geriefelijk werk, waarbij af en toe kracht nodig is. Word je warm van in deze koude januariweek… En de bermgrond geeft ook al niet mee…..
IMG_2600 verkl
IMG_2604 verkl
De bekende pony’s op de grasstrook ten oosten van de spoorbaan. “Zo… Bist der ook weer mit dien kiekding…”
IMG_2611 verkl
Gelukkig, hij is er nog, Jan Thijs de Haan! Midhorncorrespondent en wegverleggingswatcher pur sang! (Kijk ook eens op/in zijn ‘Maandboek’ op www.janthijs.blogspot.nl)
IMG_2614 verkl
Voorzichtig naar huis, de boom niet rammen….
IMG_2615 verkl
De bekiste tunnelwanden, van binnen grondig bewapend, zijn aan de bovenkant toegedekt. Dat is vanwege de vorst, kan er ook geen dauw of regen in, dat moeten we niet hebben…. Aldus een van de teamleiders van wie ik de naam ben vergeten….. (Excuses!) In afwachting van het beton dat een dag later de bewapening gezelschap komt houden!
IMG_2617 verkl IMG_2620 verkl IMG_2621 verkl
Tunnelwerk aan de oostkant van de kelders… Vloeren, wanden…..
IMG_2624 verkl IMG_2626 verkl
Vulzand, gelijkmatig verspreid over de vloer van het keldergedeelte….
IMG_2629 verkl
Het speciale zand wordt aangevoerd met twee auto’s van Kooiker en via een transportband (en slangen?) te bestemder plekke gebracht. De “blaasauto” bleek geen werkend middel….
IMG_2631 verkl

© foto’s: jan blaauw, 30 januari 2014  (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Natuur, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.