NOORDHORN verandert: Wegverlegging N355, nieuwe brug, bochtverruiming, tunnel…. Foto’s 30 januari 2014 (3)

Eerst even een correctie ten aanzien van de tekst van de vorige blog! Aan de zuidkant van het kanaal op de bouwplaats van de NVH-brug wordt een damwandkuip geslagen, door de heiers van KNOL (Akkrum). Ik meldde dat daar vervolgens ook heipalen de grond in worden gestampt, in het kanaalwater. Dat is dus niet zo! Aan de zuidkant een andere situatie dan aan de noordkant…. Aan de zuidkant wordt er op staal gefundeerd! (Wat dat ook zijn moge….) De soliditeit van de nieuwe, vaste, hoge brug zal er niet onder te lijden hebben…. (of ik een leek ben???! Ja!)
Gisteren kon ik met geen mogelijkheid op enkele woorden komen. Een enkele keer gebeurt dat vaker… Slietoazie aan t benul???! Dat hoop ik niet…. Ik heb het nu wel even opgezocht bij mijn “leermeesters” Anne Adema en Frits Mesker: De multifunctionele tractor is dus een shovel, een sterk familielid met iets beperktere mogelijkheden: een bulldozer!

Het derde deel van de fotoreeks van zonnige donderdag 30 januari jongstleden, we gaan verder bij de wachtende auto van Top Trans bv (Noordhorn). (Chauffeur de jongste Topper: Erwin of Edwin…. Ik kom dichterbij!)
IMG_2528 verkl
De kiepwagen van Top Trans wordt geladen met grond die vrijkwam op de plek van de noordelijke pijler, waar enkele tientallen heipalen op korte afstand van elkaar de grond in gingen. Vanmiddag (vrijdag 31 januari 2014) is ook daar beton gestort;  begin volgende week worden de koppen gesneld. (Daarvoor hoef je dus niet naar Nieuw Guinea….)
IMG_2535 verkl
Dit is de plek waar de noordelijke pijler ontstaat…. Aan de waterkant de aangebrachte houten damwand, ter bescherming. Op de foto wordt vulzand gestrooid en gelijkmatig door de GMB-werkers verdeeld over het ‘vloeroppervlak’. Daarop is dan vanmiddag beton gestort….
IMG_2537 verkl
Werkgesprek tussen de jongste Topper en de bestuurder van de grijper op de voorgrond. Even bijpraten, en dan……..
IMG_2541 verkl
Ja, dit is ‘m, de shovel! Groetend met zijn bak! (Wie weet nog hoe deze bak heet???!)
IMG_2545 verkl
Nou, hier kan niet zoveel meer bij… Auto even vooruit svp! Aarde beetje aandrukken, anders te veel verlies onderweg….
IMG_2547 verkl
Top junior³ op weg naar de losplaats. Nee, hij rijdt de shovel niet ondersteboven, op het nieuwe N355-tracé is voldoende passeermogelijkheid. Of is dit ‘slechts’ de aanrijroute naar dat nieuwe tracé??!
IMG_2549 verkl
De machinist van de grijper wijst de goede plek al aan met zijn bak: Dáár graag!
IMG_2551 verkl
Ja, daar gaat ie, langzaam maar zeker! Wachten tot de lading aarde verschuift….
IMG_2553 verkl
Mooi hè!! (Net alsof je terug bent in je kinderbelevingswereld van de zandbak…)
IMG_2554 verkl IMG_2555 verkl IMG_2557 verkl

IMG_2561 verkl
Een Mechielsengrijper worstelt met forse platen. Houten rijplaten? Steunplaten?
IMG_2562 verkl
Ja, leg daar maar neer….
IMG_2570 verkl
Het fotogenieke van kranen, al blijft de combinatie rood/oranje een gewaagde….. Afscheid van deze kanaalplek, volgende week maar eens weer kijken! Op naar de bochtverruiming!
IMG_2573 verkl
Overgangskiek! Ja, er komt nog meer! Blijf kijken!

Wordt vervolgd!
©foto’s: jan blaauw, 30 januari 2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Natuur, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.