NOORDHORN: Rondje Spanjaardsdijk – Tweede Kerstdag 26-12-2013

O, wat is dat ‘zitten’ tijdens de feestdagen heerlijk en vervelend tegelijk…. Lekker ontspannen. maar dan beginnen toch weer de ‘onderdanen’ op te spelen: “Zou je niet eens even….” Ja, ja, hou je maar koest! Schoenen, muts, winterjas…. Nee, geen paraplu, de natheid is gereserveerd voor de dag voor en dag na Kerst…
We gaan een rondje Spanjaardsdijk lopen… Heen over het betonpad (ooit lag hier ‘ongeveer’ het Hamsterpad) en terug langs het Van Starkenborghkanaal. Enkele impressies door middel van de lutje Canon:
IMG_4943 verkl
Een half jaar wordt er hier dus al gewerkt, geeft dit bord aan dat motorrijtuigen geen doorgang hebben. Rond de feestdagen is Martens en Van Oord zo vriendelijk de weg vrij te maken, sympathiek! Maar hou er rekening mee dat het vanaf 6 januari weer ‘op slot’ zit!
IMG_4944 verkl
Het Van Starkenborghkanaal heeft in elk seizoen zijn eigen bekoring, ook nu in december. Laag invallend licht, spiegeling van bomen in het nauwelijks rimpelend kanaalwater….
IMG_4946 verkl
Op het grondlichaam aan de zuidkant staan de Volvo’s in formatie, wachtend op het vervolg in 2014. Ook de Martens en Van Oord-grijper presenteert zich! “Ik dacht dat het hoger zou worden…” aldus de andersom lopende Pepi Burgler. Nou, ik vind dit al heel respectabel…. Ruim 9 meter boven de waterspiegel van het kanaal?
IMG_4947 verkl
Deze hijskraan staat niet in de bebouwing, blijft overeind. Met een vrachtje… Een ingewijde vertelde me dat kraanmachinisten ook wel eens op deze wijze kostbare goederen veilig stelden voor de grijpgrage handen van ‘onbevoegden’…
IMG_4948 verkl
Kijk, de grote container heeft een jonkie gebaard….
Gefeliciteerd, KNOL (Akkrum)!
IMG_4950 verkl
De overvloedige regenval van dinsdag 24 december heeft fraaie patronen getekend aan de voet van dit talud aan de noordkant…….
IMG_4953 verkl
De kraanmachinist die vlak voor het Kerstreces deze sloot uitdiepte, kan grotendeels opnieuw beginnen…
IMG_4954 verkl
Een ongewoon gezicht… Een geopend GMB-hekwerk aan de westkant van de bouwplaats van de NVH-brug. Of is dit deel van het hek omgewaaid?!
IMG_4955 verkl
Zicht op het grondlichaam noord… Door de geleidelijke opbouw heb je inderdaad niet direct het idee dat het om een forse hoogte gaat!
IMG_4957 verkl
Terug bij de oude ‘lokale’ brug tussen Noord- en Zuidhorn. Met spiegeling in het water…. Te vervangen nadat het huidige project met de wegverlegging en de NVH-brug is afgerond! Zal al gauw begin 2015 worden….

©foto’s: jan blaauw, 26 december 2013  (Canon Powershot A495)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.