NOORDHORN: Fotoslentertocht Eerste Kerstdag 25 december 2013 (deel 2)

Deel 2 er meteen achteraan…  Waar waren we gebleven? Achter de boerderij van de familie Datema. Bij het nieuwe, natte land dat nog een extra laag behoeft…. Wachten op drogere tijden….
Foto’s Eerste Kerstdag 25 december 2013:
IMG_2108 verkl
Op de voorgrond het restant van de Mokkenburgweg, weggewerkt, uitgegomd, verdwenen uit de wegenlegger… Uit het oogpunt van “bedrijfskundige doelmatigheid” begrijpelijk, historisch gezien spijtig.
De bulten met de teeltlaag liggen te wachten op het droge seizoen. De natuur staat niet stil, de bulten raken al weer begroeid….
IMG_2109 verkl  IMG_3130 verkl
Links de sloot langs het Datemaperceel, van west naar oost, tussen land en nieuwe kanaalweg. Rechts de situatie in juni 2013, een half jaar geleden…..
IMG_2110 verkl
Nee, van de “Nieuwe Natuur” aan de noordelijke rand van het Van Starkenborghkanaal komt niet veel terecht…. Langzaam maar zeker rukt de Martens en Van Oord-graver op richting spoorbrug en wordt de bagger verscheept naar de grondlichamen van de nieuwe brug tussen Noord-Zuidhorn en Aduard. Nog even genieten dus…
IMG_2111 verkl
De huidige positie van het werkeiland van Martens en Van Oord, al aardig opgeschoven naar het oosten. Er wordt een breed en diep kanaal gecreëerd, ook goed voor de waterhuishouding in deze regio….
IMG_2114 verkl
De huidige spoorbrug in tegenlicht…. Ruim 80 jaar oud, afgeschreven, maar desondanks nog in functie. De nieuwe spoorbrug, waarvan al jaren sprake is, komt eraan. In 2016? 2017? 2018….
IMG_2116 verkl
Het aloude Burgler-transportbedrijf, op weg naar het 100-jarige bestaan, al duurt dat nog even…. Niet alleen transport van voedingsmiddelen, ook van de naam “Noordhorn”!
IMG_2120 verkl
De grote buur van Burgler, Koopman Transport en Koopman Depotrans…. De zon schijnt nog steeds….
IMG_2121 verkl
Dan nummer 3 op dit gedeelte van het bedrijventerrein niet vergeten! Ook een familiebedrijf ‘op leeftijd’… Vertrouwd, maar ook vernieuwend….. In voor- en tegenspoed….
IMG_2122 verkl
Het enige tastbare van het vroegere zwembad aan de ‘Badweg’. Het gebouwtje dat toen al ‘paardenstal’ werd genoemd (in Scheemda noemden we deze ruimte het ‘schapenhok’…), waar jonge kinderen zich konden ‘omkleden’. De oudere gaven de voorkeur aan de badhokjes die inmiddels alle zijn verdwenen. Het gebouwtje is nu opnieuw ‘paardenstal’, een echte, van Piet Bos. Toekomstverwachting???!
IMG_2124 verkl
Opvallend veel water in het diepste compartiment van de tunnelkuip, aan de oostkant. De waterkelder doet nu alvast zijn naam eer aan…. (Het diepste gedeelte, de pompkelder, ziet er minder gelukkig uit…)
IMG_2126 verkl
Foto van noord naar zuid, over de tunnelkuip heen, vooral ter ere van de fraaie boom die hopelijk al deze tunnelstrapatsen overleeft… De boom wordt in ieder geval beschermd!
IMG_2127 verkl  IMG_2128 verkl
Opvallend verschil in het waterpeil… Links de overvolle sloten aan de oostkant van Langestraat Zuid, rechts de sloten aan de westkant….
IMG_2129 verkl
Geen Kerst voor de aloude conifeer op de hoek bij garage Pijpker en het woonhuis van de familie Den Boef (eerder Wildeboer, daarvoor Wieringa)
IMG_2131 verkl
De aloude paardenkastanje, Het Monument van Noordhorn, heeft zo te zien ook nu weer de stormen goed doorstaan. Met zijn hoge leeftijd, tussen 150 en 200 jaar, en zijn imposante gestalte dwingt de boom respect af, in ieder geval mijn respect!

©foto’s jan blaauw, 25 december 2013

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.