NOORDHORN: Werkzaamheden kanaal en N355 – maandagmorgen 30 september 2013

Bloedprikken vanmorgen, dus op de fiets richting Zuidhorn, naar het Cultuurcentrum aan de Jellemaweg. (Ja, bloedprikken is ook een culturele aangelegenheid!) “Volg de aanwijzingen op de gele borden” en dat heb ik op de heenreis braaf gedaan. (Vooral op maandagmorgen is dat aan te bevelen…) Via de Schippersstraat naar het kanaal, waardoor ik de chaotische viersprong van Industrieweg/N355/Langestraat kon vermijden. In het kanaal bleek het grote vlot met grijper teruggekeerd, nu nabij de sleuf die is bedoeld voor het verzinken van de gasbuis. Daar moet nog worden gebaggerd.
Na het voorspoedig verloop van de prikactiviteit terug via de oude route. Je kijkt je ogen uit, zodra je in de buurt komt van het knooppunt aan werkzaamheden, daar waar de tunnel is gepland. Wil je het consequent bijhouden, dan kun je in de directe omgeving maar beter je tentje opslaan.  Zal de GMB niet leuk vinden… Bovendien, ik ben geen kampeerder.

Het grote vlot (is zoiets nou een ponton of niet?) aan de zuidzijde van het Van Starkenborghkanaal, bij het sportgebouw aan de Westergast. De met wanden gevormde sleuf op de kanaalbodem moet worden uitgebaggerd, verdiept.

Het grote vlot (is zoiets nou een ponton of niet?) aan de zuidzijde van het Van Starkenborghkanaal, bij het sportgebouw aan de Westergast. De met wanden gevormde sleuf op de kanaalbodem moet worden uitgebaggerd, verdiept.

Op de terugweg vanaf Zuidhorn de fiets aan de kant gezet om toch nog wat kiekjes te 'scoren'.  Rechts naast het onbruikbaar geworden stuk fietspad wordt diep gegraven.

Op de terugweg vanaf Zuidhorn de fiets aan de kant gezet om toch nog wat kiekjes te ‘scoren’. Rechts naast het onbruikbaar geworden stuk fietspad wordt diep gegraven.

De aansluiting van de Langestraat Zuid op de N355 is onklaar gemaakt, het wegdek weggeschraapt. (Intussen is al het plaveisel verwijderd)

De aansluiting van de Langestraat Zuid op de N355 is onklaar gemaakt, het wegdek weggeschraapt. (Intussen is al het plaveisel verwijderd)

Als je je blik noordwaarts richt (en waarom zou je dat niet doen?), zie  en hoor je een drukte van belang. (Je ruikt het zelfs...) Ook van dit N355-gedeelte wordt het dek verwijderd en afgevoerd.

Als je je blik noordwaarts richt (en waarom zou je dat niet doen?), zie en hoor je een drukte van belang. (Je ruikt het zelfs…) Ook van dit N355-gedeelte wordt het dek verwijderd en afgevoerd.

Een beetje inzoomen, wordt het zichtbaarder. Wegdek weg....

Een beetje inzoomen, wordt het zichtbaarder. Wegdek weg….

Achter de glascontainers (die opvallend genoeg zijn blijven staan....) is een diepe sleuf gegraven.... Kabels? Riolering?

Achter de glascontainers (die opvallend genoeg zijn blijven staan….) is een diepe sleuf gegraven…. Kabels? Riolering?

Een laatste kiek op het gat bij "de punt van Snip".... Een Kijlstra-blok in de diepte. (Later blijkt hij toch weer verhoogd geplaatst....)

Een laatste kiek op het gat bij “de punt van Snip”…. Een Kijlstra-blok in de diepte. (Later blijkt hij toch weer verhoogd geplaatst….)

©foto’s: jan blaauw, maandagmorgen 30/09/2013, plm. 10.00 uur (Canon Powershot A495)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.