NOORDHORN: Filevorming tijdens werkzaamheden N355-verlegging

Vandaag grotendeels elders doorgebracht, is ook wel eens goed…. Vandaar geen donderdagbeelden van de intensieve werkzaamheden aan de zuidkant van ons dorp ten behoeve van de verlegging van de N355. Er ontstond filevorming tijdens het asfalteren van een verbinding tussen N355-rijbaan en parallelweg ter hoogte van Willem Wieringa’s woonhuis aan de Langestraat (7).  Op de N355 kon maar één rijbaan worden benut en dan heb je al gauw verkeersproblemen, een forse rij auto’s tot over de brug. Kon de brug niet eens omhoog, ook filevorming op het water…..
Wel foto’s die ik dinsdag maakte met de lutje Canon, op een donkere dinsdagmiddag:

Op het vroegere Van-der-Veenterrein wordt intensief gewerkt aan een nieuwe omleidingsweg. Hier een kiepauto met een lading ondergrond voor de aansluiting op de N355. Een illustratie van het feit dat bij dit project vele bedrijven zijn  betrokken!

Op het vroegere Van-der-Veenterrein wordt intensief gewerkt aan een nieuwe omleidingsweg. Hier een kiepauto met een lading ondergrond voor de aansluiting op de N355. Een illustratie van het feit dat bij dit project vele bedrijven zijn betrokken!

Een kundige kraanmachinist met zijn grijper op rupsbanden bezig de grote bulten af te graven. Afvoer met vrachtwagens... Wat wordt er een grond aangesleept en weer afgevoerd....

Een kundige kraanmachinist met zijn grijper op rupsbanden bezig de grote bulten af te graven. Afvoer met vrachtwagens… Wat wordt er een grond aangesleept en weer afgevoerd….

De Oenema-chauffeur heeft zijn bak geleegd. Hij verwijdert de laatste zandresten, hij heeft hart voor zijn vrachtwagen!

De Oenema-chauffeur heeft zijn bak geleegd. Hij verwijdert de laatste zandresten, hij heeft hart voor zijn vrachtwagen!

Foto vanaf het begin van de Mokkenburgweg. Nee, de grijper doet geen poging de trots van Noordhorn een paar wieken afhandig te maken....

Foto vanaf het begin van de Mokkenburgweg. Nee, de grijper doet geen poging de trots van Noordhorn een paar wieken afhandig te maken….

Nog meer vrachtwagenactiviteit.... Hier een speciale vrachtauto met een bijzondere lading, bedoeld als ondergrond voor de omleidingsweg. Gemalen puin? Tussenlaag tussen zand en asfalt?

Nog meer vrachtwagenactiviteit…. Hier een speciale vrachtauto met een bijzondere lading, bedoeld als ondergrond voor de omleidingsweg. Gemalen puin? Tussenlaag tussen zand en asfalt?

Iets dichterbij gehaald, de molen "Fortuna" past zo mooi in de gevormde driehoek....

Iets dichterbij gehaald, de molen “Fortuna” past zo mooi in de gevormde driehoek….

Geanimeerd beeld op het voormalige Van der Veenterrein. Van de oude schuur geen spoor meer. Alles in het teken van de omleidingsweg en later de rotonde met één arm richting tunnel....

Geanimeerd beeld op het voormalige Van der Veenterrein. Van de oude schuur geen spoor meer. Alles in het teken van de omleidingsweg en later de rotonde met één arm richting tunnel….

Een andere plaats "where the action is..." Doorgelopen naar het kanaal waar alles in gereedheid wordt gebracht voor de verzinking van de gasbuis, ergens halverwege oktober. Belangrijke plek, er is zelfs cameratoezicht!

Een andere plaats “where the action is…” Doorgelopen naar het kanaal waar alles in gereedheid wordt gebracht voor de verzinking van de gasbuis, ergens halverwege oktober. Belangrijke plek, er is zelfs cameratoezicht!

Ook hier kiepkarren in volle actie, grond van de ene plek naar de andere, en dan weer.....

Ook hier kiepkarren in volle actie, grond van de ene plek naar de andere, en dan weer….. De “Con Zelo” vaart voorbij. Die kennen we van een vorige keer, betekende….., juist: “met ijver”!

De overkant aan de zuidelijke oever van het Van Starkenborghkanaal, bij het oude gymgebouw aan de Westergast. Ook daar zie je de plek waar de gasbuis wordt verzonken en aangesloten.

De overkant aan de zuidelijke oever van het Van Starkenborghkanaal, bij het oude gymgebouw aan de Westergast. Ook daar zie je de plek waar de gasbuis wordt verzonken en aangesloten.

Verder maar weer... Naar de plaats waar de huizen aan de Langestraat Zuid werden afgebroken ten faveure van een niet door iedereen omarmde tunnel.... Toenemende drukte, koortsachtig wordt de verdere gang van zaken voorbereid.

Verder maar weer… Naar de plaats waar  de omleidingsweg wordt aangelegd. Moet eind deze week klaar zijn…. Dan gaat de komende maandag het kruispunt er grotendeels uit en wordt het omrijden geblazen voor de meeste Noordhorners naar Zuid, en minder Zuidhorners naar Noord…..

Hier zijn in het weekeinde rioleringsbuizen geplaatst. De weg is tijdelijk weer berijdbaar gemaakt door betonnen platen in het wegdek te plaatsen.

Hier zijn in het weekeinde rioleringsbuizen geplaatst. De weg is tijdelijk weer berijdbaar gemaakt door betonnen platen in het wegdek te plaatsen.

Langestraat Zuid, waar de twee woningen werden afgebroken ten faveure van een niet door iedereen gewenste tunnel... Toenemende activiteiten, er moet nog heel wat gebeuren....

Langestraat Zuid, waar de twee woningen werden afgebroken ten faveure van een niet door iedereen gewenste tunnel… Toenemende activiteiten, er moet nog heel wat gebeuren….

Werkelijk overal in Noordhorn is kabelactiviteit zonder dat je hoogte krijgt van het waarom van al deze acties. (Hier ontbreekt communicatie!) Langestraat Midden bij Aptroot en Niemeijer, wéér een kabelgat open.... (En inmiddels weer gedicht...)

Werkelijk overal in Noordhorn is kabelactiviteit zonder dat je hoogte krijgt van het waarom van al deze acties. (Hier ontbreekt communicatie!) Langestraat Midden bij Aptroot en Niemeijer, wéér een kabelgat open…. (En inmiddels weer gedicht…)

Je zou het bijna vergeten, maar er wordt ook gewerkt aan de vernieuwing van de riolering in de Noorderweg en de Norritsstraat. Hier een chauffeuse die achteruit rijdend een lading zand richting T-kruising Noorderweg-Norritsstraat brengt.

Je zou het bijna vergeten, maar er wordt ook gewerkt aan de vernieuwing van de riolering in de Noorderweg en de Norritsstraat. Hier een chauffeuse die achteruit rijdend een lading zand richting T-kruising Noorderweg-Norritsstraat brengt.

 

Genoeg actie….
Even pauze. O ja, voor ik het vergeet: Anne Adema heeft geen fiets met trapondersteuning maar een Gazelle met 7 (!) versnellingen! En dat rijden in het weekeinde op de (normaal verboden) rijbaan van de N355 had te maken met een herinnering aan de oliecrisis van 40 jaar geleden (Met hitparadetoppers als : “Den Uyl is in de olie” en “Koeweit, Koeweit, kiele kiele Koeweit…”) Toen kon je als voetganger of fietser ook eens de snelweg op….

©foto’s: jan blaauw, 24 september 2013

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.