NOORDHORN: Paarden en pony’s, prachtige dieren

Voor paarden heb ik altijd een “stille passie” gehad. Dat begon al tijdens de kinderjaren in Midwolda, toen ik graag kwam kijken op de boerderij van Oortwijn Botjes aan de Hoofdweg. Arie Schrik was daar mijn vraagbaak. Hij melkte de koeien (een handvol op dit akkerbouwbedrijf) en leidde de paarden voor de wagens. Belgen waren het, met die dikke billen…. Ik mocht dan wel eens naast hem zitten, voorop de wagen waar de menner zat.
Met die paardenpassie heb ik verder niks gedaan, ik had waarschijnlijk ook te veel ontzag voor de viervoeters. Bovendien was de paardensport destijds een elitaire bezigheid. Nu zijn de Belgen bijna verdwenen en zie je weilanden vol rij- en springpaarden.
Hobbyboer Piet Bos van de Badweg in Noordhorn heeft ook een passie voor paarden en doet er wel wat mee. Hij heeft o.a. een lap land van de fa. Kooi in gebruik langs de Industrieweg, daar waar vroeger het openluchtbad lag (1930-1970).  Deze groene enclave in het bedrijvengebied staat op het punt te verdwijnen. Er is een bestemmingsplanwijziging gaande waardoor “agrarisch” verandert in “industrieel”. Er zijn plannen hier bedrijfshallen te bouwen. Een daarvan is dan voor de bouwer zelf, de fa. Kooi. Dan zijn daar dus de volgende foto’s niet meer te nemen:
IMG_3484 verkl
IMG_3485 verkl
IMG_3487 verkl
IMG_3488 verkl
Paarden blijven er rond Noordhorn genoeg te bewonderen. Pony’s ook, zoals deze twee op een strook groen bij de spoorbaan:
IMG_5947 verkl
Mooie dieren!

©foto’s: jan blaauw, 2013

Dit bericht werd geplaatst in Cultuur, Dieren, Noordhorn en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.