NOORDHORN/ZUIDHORN: Bochtverruiming Van Starkenborghkanaal, Datematerreinverandering, Mokkenburgweg…

Ja, ik loop achter de feiten aan…. Beelden van woensdag 12 juni jongstleden, al slenterend langs de Mokkenburgweg, onder het spoor door naar de Datemaboerderij, langs het kanaal terug. Wijzigingen registrerend:
IMG_3088 verkl
Een bijzondere foto om mee te beginnen… Overvoerd door de sloopbeelden, was ik op zoek naar een tegenwicht.  Zomeravondsfeer aan de Langestraat Zuid… Niet helemaal scherp, maar dat is hier geen probleem!

Aan de oostkant van woonboerderij Mokkenburg ligt de hobbyboerenschuur er verlaten bij. Erf keurig opgeruimd, dat wel. Toch maakt dit beeld me onrustig....

Aan de oostkant van woonboerderij Mokkenburg ligt de hobbyboerenschuur er verlaten bij. Erf keurig opgeruimd, dat wel. Toch maakt dit beeld me onrustig….

Kees de Haan is hier lange tijd actief geweest, had hier ook een prachtige koets staan…. Later zag ik Langestraataanwonende, de heer Haas, hier vaak bezig. Daarna, tot mijn verrassing, de familie Van Elswijk uit Kommerzijl. Nog niet zo lang geleden werd er aan de paardenbak gewerkt. Nu is het blijkbaar “Schluss”! Jammer! Hopelijk komt er gauw een nieuwe liefhebber!

Jonge meerkoeten in de sloot langs de Mokkenburgweg, richting boerderij De Jong. In de dagen daarna niet weer gezien. Elders een veilig heenkomen gezocht?

Jonge meerkoeten in de sloot langs de Mokkenburgweg, richting boerderij De Jong. In de dagen daarna niet weer gezien. Elders een veilig heenkomen gezocht?

De Mokkenburgweg werkt rustgevend. Weg van het verkeerslawaai, stilte met alleen functionele geluiden… (Al reken ik daar het motorgeronk niet onder van afgelopen zaterdag…) Kijken, luisteren, genieten: meerkoeten, dotterbloemen, pony’s, waterlelies, koeien in de wei, meeuwen…….

Begin vernieuwde kanaalweg vanaf afslag Mokkenburgweg.

Begin vernieuwde kanaalweg vanaf afslag Mokkenburgweg.

Vanaf de Mokkenburgweg linksaf terug langs het kanaal richting Noordhorn. Het nieuwe tracé, meer landinwaarts, is geasfalteerd! (Er komt nog een slijtlaag bovenop t.z.t., aldus Sjabbo Datema). Nog niet geopend, het toegestane verkeer (langzaam….) wordt nog over oude gedeelte langs het water geleid.  Twee dagen later is het anders….

Leuk om te zien: Oud naast nieuw....

Leuk om te zien: Oud naast nieuw….

Zo te zien is er al flink over de nieuwe asfaltlaag gereden… Ik ga toch maar over de oude weg, dichter bij het water… Vertrouwder, er is ook meer te zien!

De nieuwe weg met een dikke laag asfalt! Op de achtergrond, op de oude spoorbaan, de Arrivatrein tussen Groningen en Leeuwarden... Of: tussen Zuidhorn en Grijpskerk....

De nieuwe weg met een dikke laag asfalt! Op de achtergrond, op de oude spoorbaan, de Arrivatrein tussen Groningen en Leeuwarden… Of: tussen Zuidhorn en Grijpskerk….

Het begin/einde direct ten westen van de spoorbrug. Dit moet nog worden afgewerkt. Een lastige bocht voor hardrijders....

Het begin/einde direct ten westen van de spoorbrug. Dit moet nog worden afgewerkt. Een lastige bocht voor hardrijders….

Sjabbo Datema denkt dat deze situatie na de komst van de nieuwe spoorbrug nog wordt aangepast. Dan is er meer “onderdoorruimte”, kan de bocht minder haaks worden gemaakt.

Aan de oostkant van de spoorbrug wordt niet op een bord meer of minder gekeken.....

Aan de oostkant van de spoorbrug wordt niet op een bord meer of minder gekeken…..

Twee keer een verbodsbord (verboden in te rijden in beide richtingen) lijkt tamelijk overdreven…. Tractoren, fietsers en brommers mogen er wel langs, maar niet als ze zwaarder zijn dan 5,4 t….. En niet harder rijden dan 30 km per uur. (Dat bord staat hier niet, maar verderop dubbel…)

Bij Koopman Depotrans wordt ook vernieuwd. Een vreemd vehikel op de achtergrond: Concurrent of bevriend bedrijf?

Bij Koopman Depotrans wordt ook vernieuwd. Een vreemd vehikel op de achtergrond: Concurrent of bevriend bedrijf?

©foto’s: jan blaauw, 12 juni 2013

(Wordt vervolgd)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.