'Zuidhorn in de Tweede Wereldoorlog"

Op dinsdag 20 april 2010 organiseert de Historische Kring Zuidhorn een speciale bijeenkomst in Zalencentrum Balk aan De Gast in Zuidhorn. Op deze avond houdt de heer dr. Harm Veldman een lezing, getiteld ‘Zuidhorn in de Tweede Wereldoorlog’. (En met Zuidhorn worden dan ook in één adem Briltil en Noordhorn bedoeld….) De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Leden van de Historische Kring en Aeldekerka hebben gratis toegang. Entree niet-leden x803,00 per persoon.
Resize_of_tankinlangestraattjvh
De bevrijding van NOORDHORN in april 1945. Links het huis van de familie Auwema (beurtschippers) en daarnaast het pand van de familie Eilers (manifacturen), nu nummer 28. Op de foto een Canadese tank. (Foto: collectie Tjeerd van Hoogen)

Ter gelegenheid van de publicatie van het boek "Van bezetting tot bevrijding: Zuidhorn 1940-1945" (Uitg.Profiel-Bedum) geeft auteur/redacteur dr.Harm Veldman tijdens het eerste deel van de vergadering een toelichting op zaken als de wenselijkheid en het doel van het boek. Hij vertelt ook het een en ander over het verrichte onderzoek en de belangrijkste resultaten daarvan.
In aansluiting zal het boekwerk worden gepresenteerd en wordt er overgegaan tot de overhandiging van "het eerste exemplaar".
In de pauze kan het boek worden gekocht. Het telt 208 bladzijden, is ruim gexefllustreerd en kost (vaste boekenprijs) x8024,95.
In het tweede deel van de avond zal dr.Veldman nader ingaan op de vraag naar de specifieke kenmerken van het anti-fascistische verzet in de gemeente Zuidhorn.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.