Zeg het met bloemen, tuin!

Bloxc3xa9men! Niet persxc3xa9 die van de al te mooie PPS’jes die je toegestuurd krijgt, onwerkelijkheidsgehalte (super)groot…. Nee, de ‘gewone’ bloemen binnen je blikveld, waarvan je op een dag zegt: "Hxc3xa9, ik wist niet eens dat…." De lavatera bijvoorbeeld, de superbloeier van juli tot oktober (zegt Nederlands befaamde kweker P.Bakker…):
Resize_of_lavantera_1_05072009
De lavatera is een debutant in onze achtertuin, maar ik ben er als kijker/fotograaf van gecharmeerd. En Gxc3xa9 met haar groene vingers ook! En de indrukwekkende hortensia’s kun je gewoon niet over het hoofd zien. Ze zijn dit seizoen flink uit de kluiten gewassen met extra veel bloemen die er prachtig uit zien!
Resize_of_hortensias_1_26072009
Geweldig, ook de verschillende kleurtinten! En een dagpauwoog was een deel van de dag niet weg te slaan van de roserode bloemtrossen! (Ook een gehandicapte vlinder blijft een wezen dat bewondering opwekt!)
Resize_of_hortensias_6_26072009
Ook de witte hortensia, met kleine beetjes rood op de kroonblaadjes, staat bewondering afdwingend mooi te wezen naast zijn familieleden. Misschien wat magerder in de struikvorm, maar toch uitbundig bloeiend en niet direct het bijltje erbij neergooiend, als er fikse regenbuien voorbij komen. Net of er een kunstschilder langs is geweest en de bloempjes met een penseeltje heeft bijgewerkt…. Bloementuin, sprxc3xa9xc3xa9k!
Resize_of_hortensias_4_26072009
xc2xa9foto’s: jan blaauw, 26 juli 2009

Dit bericht werd geplaatst in Natuur. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.