Vierdaagse Nijmegen – 1e dag – herinneringen

Al eerder gezegd en nu vetgedrukt herhaald: het bloed kruipt waar het niét kan gaan, de herinneringen aan de Nijmeegse Vierdaagse zijn sterker dan ooit! (Zal ook wel weer zo’n bijverschijnsel van het ouder worden zijn…) Nu ik hier al op tijd voor de computer zit, zié ik, hóór ik, voél ik de aanwezigheid van al die duizenden die zich welgemoed (en soms onwetend….) op weg hebben begegeven voor de eerste 30, 40 of 50 km: De Dag van Elst! Aangemoedigd door diverse zijlijners, onder wie flink wat al of niet nuchtere studenten. Nu ik dit typ, is er op Radio 2 juist een gesprekje met marsleider Johan Willemstein, toeval bestaat niet…..
Resize_of_nijmegen1edag1996
In gedachten loop ik mee, de Waalbrug over, op weg naar Bemmel en later natuurlijk het drukke Elst. De laatste kilometers via onder andere Oosterhout en dan weer de dijk, Lent, Waalbrug…. Prachtig weer, dat is die eerste dag wel eens anders geweest! We hebben ook eens een onweersbui gehad van ongekende heftigheid, hadden Jakob en ik het geluk net in Elst te zijn bij "Het Wapen van Elst"… Achter onze ruggen vlogen de parasols door de lucht en waren ook de toeschouwers binnen enkele seconden doorweekt. Henny Zuidema zat toen in het open veld, wist te schuilen bij een boerderij, maar moest daar desondanks zijn sokken uitwringen om een beetje geriefelijk verder te kunnen…. Ach, als er maar géén ongelukken gebeuren, al is er met zo’n grote mensenmassa niets uit te sluiten. De Mexicaanse griep? Moeilijk in te schatten, maar het zou onwezenlijk zijn de Vierdaagse om dié reden niet door te laten gaan. Alle wandelaars: ZET ‘M OP!!! Forceer je niet, probeer ontspannen te lopen en praat elkaar desnoods naar de finish! Succes!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.