Noordhorn en zijn onverslijtbare ZESKAMP

20090620_9999_298 Nee, ze zullen er niet bepaald mee te kopen, de Noordhorners. Met hun eigen activiteiten in het dorp, voor het dorp, door het dorp… Toch vormen ze een actief volkje van bedenkers, doeners en toeschouwers! Dat bleek ook zaterdag 20 juni, de laatste 2009-lentedag, toen de traditionele feestweek van een fiks uitroepteken werd voorzien. De grote ZESKAMP, voor het eerst op het terrein voor de nieuwe Dxc3xb6rpsstee aan de Noorderweg. O, als dat maar goed gaat…. Is er wel voldoende ruimte? Blijft het weer gunstig? Weliswaar had de brandweer al voor bakken vol water gezorgd, maar als dat water dan ook nog met bakken uit de hemel valt…. Viel dat even mee! De weergoden bleken bijzonder op de hand van Anneke Hommes en haar mede-organisatoren! Zelfs op de zaterdag, door voorspellers al volgestopt met regen- en onweersbuien, bleef het ’s middags droog. Hoofdscheidsrechter Michael van Agteren en zijn secondanten konden dan ook de zes buitenspelonderdelen probleemloos doen afwerken. Voor de groeiende toeschouwersschare was er veel te zien. Eerst al de spectaculaire hindernisbaan met veel loop-, spring- en glijwerk!
Resize_of_zeskamp_17_20062009
Daarna het zaklopen met drietallen en het wisselen halverwege
Resize_of_zeskamp_39_20062009
Resize_of_20090620_9999_135
en niet te vergeten, het onvergankelijke touwtrekken (dat menigeen nog wel enige dagen spierpijn zal  bezorgen…). Gelukkig bleek er daarna een pauze gepland, dankbaar aanvaard door deelnemers en kijkers. Voor de bakkers ook topsport, leve de patat en de hamburgers!
Met frisse moed kon er daarna worden gestart met het rollen van grote ballen waarop, als handicap, een teamlid moest blijven zitten, tijdens het rollen. Prachtig om te zien hoe elke ploeg een eigen oplossing koos!
Resize_of_20090620_9999_196
Het vullen van gummi handschoenen met water, het gooien naar andere teamleden, het vangen, het vullen van emmers…. Het leverde hilarische beelden op, maar bleek moeilijker dan gedacht.
Resize_of_20090620_9999_223
En toen het enerverende slot, de dubbele hindernisbaan met waterbak aan het eind! Het laatste teamlid moest dan de klok luiden…. De deelnemers leefden zich ondanks alle voorgaande vermoeienissen volledig uit, de toeschouwers genoten, de organisatoren zagen dat het goed was.20090620_9999_262 
’s Avonds om 19.00 uur de theorieronde en een knallend slotfeest met de band SWITCH! De FEESTWEEK 2009 is achter de rug, de vakantie wacht. En daarna? Het activiteitenprogramma is nog lang niet uitgeput! Een sterke club, die Vereniging Dorpsbelangen Noordhorn, voor een vitale dorpsgemeenschap!

Resize_of_20090620_9999_96
En het publiek genoot met volle teugen!

xc2xa9foto’s en tekst: jan blaauw, 20 06 2009

Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.