Gemeentelijke herindeling Westerkwartier – Dagbladdwaling

Gemeentelijke herindeling? Hoofdredactionele dwaling!
De vier gemeenten in het Westerkwartier gaan méér samenwerken. En wat doet de hoofdredactie van het Dagblad van het Noorden? Die dendert met een ongevraagd commentaar als een olifant door de porseleinkast van de bestuurscentra in deze regio. En dat op regiopagina 11×85 (Editie West – 4-4-2009): "Het is hoog tijd dat de gemeenten in het Westerkwartier samensmelten." Een viersterrengeneraal die in vol ornaat zich bij uitzondering te voet waagt tussen het voetvolk en spreekt: “Dié kant op!” In het soldatendom verdedigbaar, in bestuurlijke centra met zorgvuldig opgebouwde structuren, regels, procedures bespottelijk! Een hoofdredactie van een dagblad hoort er zorg voor te dragen dat repeterende onderwerpen zoals ‘de gemeentelijke herindeling’ evenwichtig, kundig en inlevend worden verwoord. Een hoofdredactie die eigenlijk zegt: “Schei uit met dat gefrxf6bel, dít moeten jullie gaan doen!” ontstijgt zijn competentie. Als dat dan vooral verdedigd wordt met woorden als ‘profijt’ en ‘kostenbesparing’ in deze tijd van hypotheekcrises en goochelen met miljarden, denk ik op mijn beurt: “Wat een arrogantie! En wat een schrijnend gebrek aan inlevingsvermogen!” Emoties aan de kant schuiven? Asjeblieft niet, emoties horen thuis in een vitale samenleving! Profijt van eenwording? Kostenbesparing? Voor wie dan wel? Jan met de Pet zal er niet veel van merken, alleen een nog grotere afstandelijkheid.
Resize_of_gemeentekantoor_1_0909200
Gemeentekantoor Zuidhorn – Nog lang niet afgeschreven…..

Een groot gemeentehuis met een efficiënter werkend ambtenarenapparaat? Een fraaie voorspiegeling, maar de praktijk is anders, kent vele valkuilen en levert zelden of nooit datgene op wat van te voren zo fraai is voorgespiegeld. Een grotere vuist maken??? Illusoir! Meer voor elkaar krijgen? Meer kracht bijzetten? Dat is pas demagogie!
Een krant die nieuws hoort te verstrekken, meningen dient te verwoorden om het democratisch proces gesmeerd te doen verlopen, moet niet zelf zo nadrukkelijk ‘het onvermijdelijke over ons afroepen’. De vier kernen Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn kunnen financieel best uit, als ze sociaal verantwoord de tering naar de nering zetten. En als ze anders willen, meer samenwerken bijvoorbeeld, laat ze dat dan zelf op hún manier uitwerken, zonder hoofdredactiemassagex85 Ach, en als de meerderheid straks toch dat fusiepad verkiest, dan ook meteen maar door naar één gemeente Groot Groningen. Dán kun je nog eens een vuist maken!
Grootegast_gemeentehuis
Gemeentehuis Grootegast – Hoe lang nog?
www.grootegast.com

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.