Plaatjesalbums (3)

Plaatjesalbums…. Het vlaggenalbum was mij dierbaar, al ‘leende’ ik het van broer Hemmo. Het album met diverse volksstammen uit vooral Amerika zei me destijds niet zoveel, ik heb er weinig in gesnuffeld. Ik zal ook nog eens op zoek gaan naar de albums van "Bambi" en "Pinokkio". Die twee waren ook favoriet en ook die plaatjes zullen vast en zeker bij boodschappen zijn ‘verdiend’.
Carlhagenbeckvoorplat Een album dat ik later eens cadeau kreeg, tweedehands, is Carl Hagenbeck’s ‘Dierenvangst’: "Met de UFA in de wildernis". Het album met plaatjes is een uitgave geweest van de N.V. Koninklijke Zeepfabrieken ‘De Duif’ (voorheen Chr.Pleines – Den Dolder). Het album is aan buiten- en binnenkant verkleurd door de tijd, maar de plaatjes zitten er allemaal keurig in, aan één kant voorzien van een lijmlaagje, en zo hoort het. Het is bijna 80 jaar oud! Een samengaan van cultuurfilms en wilde dieren, een bijzondere uitgave. Luipaardenjacht in Njassaland, jacht op de Pirarucu in het Amazonegebied, of de jacht op krokodillen….Pofaddervangst in Abessinië, leeuwenjacht in Massailand, olifantenjacht op Sumatra, apenvangst met strikken, vangst van zee-olifanten…. Prachtig! (het album bedoel ik…)
Resize_of_carlhagenbeckbladzij 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.