Meerdaagse schoolreis – Het Muiderslot

Op 13, 14 en 15 juni 1956 maakten de klassen 5 en 6 van de OLS in Midwolda (Old.) een meerdaagse schoolreis, vervoer per bus, betaald uit de oud-papier-pot. Ik heb al enkele keren uit mijn in 1956 gemaakt schoolreisschrift geciteerd. Nu het bezoek aan het Muiderslot nabij Muiden.
Muiderslot_muiden
Naar het Muiderslot.Van Schokland gingen we naar het Kampereiland. Toen we door het Kampereiland reden, zagen we allemaal boederijen die op verhogingen stonden, de zogenaamde terpen. We zijn ook langs Kampen gegaan. We konden de Kamperpoort zien. Over Elburg zijn we naar Harderwijk gereden. We zijn doorgegaan naar Putten. Daar zijn we bij het monument uitgestapt. Het monument stelt een vrouw voor met een zakdoek in haar hand. Voor het monument waren zes grote vakken die bestonden uit honderd kleine vakjes. Met elkaar dus zeshonderd kleine vakjes. Elk vakje was omgeven door een klein haagje. Een vakje stelde het graf van een man voor die in Duitsland zijn leven liet, 600 man in totaal dus. We zijn nog even langs het monument gegaan, daarna weer in gestapt.
Over Ermelo en Nijkerk zijn we gegaan. Ten zuiden van Spakenburg hebben we nog een vrouw in Spakenburgse klederdracht gezien. Even daarna kwamen we te Muiden aan. We moesten tussen twee muurtjes door. Het ging net. Aan het eind stond een mannetje te zwaaien. Bij het Muiderslot stalden wij de bus. (wordt vervolgd)

Dit bericht werd geplaatst in School. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.