In memoriam: Hendrik de Vries

Gistermorgen (18 februari) overleed in zijn slaap Hendrik de Vries, een jongere broer van mijn zwager Fré (die getrouwd is met mijn zuster Gepke). Hendrik groeide, net als zijn broer Fré en zijn zussen Kea en Ria op in Scheemdermeer, aan de Wilhelminalaan. Hij is zijn hele leven vrijgezel gebleven, een ‘Ainspaanjer’. Hendrik was in onze ogen altijd een rustige, goedmoedige man, die liever niet te veel op de voorgrond trad. Hij heeft heel wat werk verzet (bij de Grondmij dacht ik) en ook zijn bijdrage geleverd aan het verenigingsleven. Zo herinner ik me hem vooral als jeugdleider bij de v.v.Scheemda en deed hij veel voor De Stem des Volks (vooral op toneelgebied). Bij het voetballen was hij vooral bekend onder zijn bijnaam "Floris". We hebben elkaar tijden uit het oog verloren, later zagen we elkaar toch nog weer met enige regelmaat. Hij wonend aan de kop van de Donellenlaan in Scheemda, wij op bezoek bij mijn schoonouders, niet zo ver daarvandaan. Later verhuisde hij naar een aanleunwoning op Nieuw Vredenhoven (of heet dat tegenwoordig anders?) en hoorden we alleen nog indirect van hem, vooral over de verslechtering van zijn gezondheid. Toch stuurde hij trouw een kaart met Oud en Nieuw, net als hij eerder deed in de vakantieperiode. Hendrik is 75 geworden. Aan de ene kant jammer, er hadden nog wel wat jaartjes bij gekund, maar waarschijnlijk is hem nu toch ook wel veel leed bespaard. (Zoals nu zijn oudere broer Fré overkomt in een verpleegtehuis in Assen). Ter herinnering hierbij een foto uit een vrolijker fase, het huwelijk van mijn zus Gepke met Fré de Vries. Een ongedwongen kiekje achter het huis van mijn ouders aan de Niesoordlaan in Midwolda, met een knipogende Hendrik (voor zijn familie: Henk) en zijn zwagers Andries en Henk (Bultje). Eind jaren vijfig, waar blijft de tijd…
Resize_of_scannen0181

xa9janblaauw 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.