SCHOOLREIS 13,14 en 15 juni 1956

Reisschrift1 O, wat zou ik graag mijn oude opstelschriften terug zien! En mijn taal- en rekenschriften, zowel van de lagere als van de ULO-school. Maar ja, ‘ergens’ is er iets mis gegaan en nu zit ik zonder…. Wel heb ik nog enkele schriften die ik maakte naar aanleiding van schoolradio-uitzendingen, en enkele zogenaamde REISSCHRIFTEN, over de meerdaagse schoolreis in 1956 met klas 5 en 6 van de OLS in Midwolda! Die schriften koester ik, puur jeugdsentiment! Er staan algemene stukjes in, over het Rijksmuseum bijvoorbeeld. Tekeningen, kaartjes en lijsten met plaatsnamen, die we passeerden, in de gehuurde bus+chauffeur, van Deiman uit Winschoten. Toén kon dat nog, van de oud-papier-opbrengsten en de verloting tijdens de feestelijke ouderavond. Het begin van mijn reisverslag, kinderlijk, ongecorrigeerd, 1956….

Onze reis.
Om vijf minuten voor vier zijn we van bed gegaan. We moesten nog het één en ander doen en het werd al weer gauw half vijf. Toen hebben we gauw wat gegeten. Hemmo en ik zijn om vijf uur van huis gegaan. We waren even voor halfzes bij school. Kort daarna zijn we vertrokken. Naar Dwingelo zouden we eerst heen. We zouden naar de Sterrenwacht. Daarom zijn we over Veendam, Bareveld, Gieten en Assen gegaan. Om ongeveer 7 uur waren we er.

Dan volgt er een informatief stukje over de radio-sterrenwacht (op het bord geschreven door meester Zonderman?) + een zelfgemaakt kaartje en tekening van de sterrenwacht.

Van Dwingelo zijn we naar Steenwijk gegaan. Daarna zijn we naar Marknesse vertrokken. Toen we in de polder kwamen, heb ik er niets van gemerkt dat het naar beneden ging. Toch is het zo. We zijn 7 xe0 8 meter gedaald. Daarna zijn we over Ens naar Schokland gegaan. Even na Ens hebben we ook nog een Urker vrouw gezien. Die hebben we gevraagd waar we langs moesten. Die had een mooie klederdracht aan. Even daarna kwamen we te Schokland aan. Het ging helemaal omhoog.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.