Omloop Middag-Humsterland

Omloop_kijkers_07062008 Of ik een zwak heb voor vrouwen? Ja, ongetwijfeld, en voor sportieve vrouwen helemaal. Onder hen staan de wielrensters hoog genoteerd! Vandaar dat ik de afgelopen zaterdag in ieder geval glimpen wilde opvangen van de Omloop van Middag-Humsterland, al enkele jaren een topattractie op de wieleragenda hier in het noorden. Start en finish in Aduard, met een fraaie route door dit waardevolle gebied (hoezo, we verkopen ons niet goed?). Natuurlijk is de invloed van de familie Bekkering van belang geweest. Resize_of_omloop_achterblijvers_4_2 Het parcours voert dan ook enkele malen door Noordhorn, langs het kanaal en over de Lageweg langs de boerderij. Niet minder dan 150 kleurrijk geklede dames op puike racefietsen maakten er een boeiend schouwspel van, waarin de dadendrang van de een toch duidelijk meer waard bleek dan die van tientallen anderen.
Resize_of_omloop_peloton_7_bij_n355
  Al gauw, nog voor de eerste doorkomst langs de Noorderweg, Nieuwstraat en Oosterweg, was er sprake van koplopers, peloton en achterblijvers. Resize_of_motormuizen_2_07062008 Voorafgegaan door indrukwekkende motormuizen, begeleid door ploegleidersauto’s en achterna gezeten door volgwagens kwam tegen driexc3xabn ’s middags deze fleurige karavaan wederom door ons dorp. De verkeersregelaars staken hun vlag in de juiste richting, opvallend in hun oranje hesjes. En warm dat het was, je weet niet wat je als toeschouwer allemaal hebt te verduren… (En die "cyclistes fxc3xa9minines"? Tja, dat’s pas echte sport! Niks geen gebeuzel over het zwakke geslacht…) Routinier Vera Koedoder (afkomstig uit de Noord-Hollandse polder en bijzonder wind- en warmtebestendig) bleek in de vorm van haar leven en snelde als eerste over de finish, Adri Visser en andere wielergenoten het nakijken gevend. Vera zal de komende tijd nog meer van zich laten horen. Ben benieuwd of ze ook van de partij is in de vrouwenkoers over twee weken: de Ronde van Noordhorn! (Twee jaar geleden was ze hier wel en wist toen ook het tempo flink hoog te houden). Chapeau voor de organisatie (NWVG) en blij toe dat er, voorzover ik weet, geen sprake is geweest van een desastreuze valpartij zoals vorig jaar vlak voor de finish. Ja, met clichxc3xa9s kun je een heel eind komen: Er kan er maar eentje de beste zijn!
Resize_of_omloop_koplopers_2_bij_n3
Al heb ik ook veel waardering voor de andere wielrensters, die er een echte koers van maakten! De vrouwen staan anno 2008 meer dan hun mannetje in de wielersport. Niet alleen Marianne Vos getuigt daarvan, ook de daden van de Bekkerings bennen groot. Maar op deze zomerse zaterdag 7 juni was het dus vooral Vera Koedoder die de lauweren oogstte. Een sterke winnares!

Dit bericht werd geplaatst in Sport, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Omloop Middag-Humsterland

  1. Gelkinghe zegt:

    Ik moest gistermiddag om ca. 14.25 wachten voor een wielrenpeloton tussen Kommer- en Pieterzijl op ‘Het Hoekje. Was dat dus hiervoor?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.