Herfsttintje in de pre-zomer…

Verkleuring_3_28052008 De omringende natuur stelt je soms voor een raadsel. Als je even genoeg hebt van de voorbijlopende Avondvierdaagsegroepen, zie je verkleurde blaadjes aan een krentenstruik. Eind mei, kondigt de herfst zich al aan? Onze eigen krentenstruik vertoonde in voorgaande jaren eenzelfde beeld. Nauwelijks uitgebloeid, de bessen nog lang niet rijp en toch al oranje/rode blaadjes, prachtig van kleur. Ongewoon? Of een natuurlijke reactie op een periode van droogte, automatisch leidend tot een overlevingsreactie? Specifiek voor de krentenstruik, of zijn er meer heesters, planten, bomen, die iets vergelijkbaars tonen? Overigens is er ook verschil tussen de krentenstruiken onderling. Onze eigen exemplaar telt deze keer maar een paar verkleurde blaadjes; de struik in de tuin van de overburen is in een verdergaande staat van verkleuring.
Resize_of_verkleuring_2_28052008

foto’s: xa9janblaauw, 29 mei 2008

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.