Avondvierdaagse Zuidhorn

Resize_of_avd90erjarenmetoamascha
Het wandelseizoen staat deze weken in het teken van de Avondvierdaagsen. De AVD Zuidhorn is vanouds een topper. Dit evenement wordt deze week al voor de 38ste keer georganiseerd en telt meer dan 1200 deelnemers! De organisatie is in handen van de Loopgroep Zuidhorn met een enthousiaste Michel van Agteren als contactpersoon. Het is een groots gebeuren geworden, waarbij op de slotavond een braderie de feestvreugde vergroot en de zere voeten naar de achtergrond duwt. Menig vrijwilliger draagt een steentje bij (hulde!). In vroegere jaren, toen ik zelf nog een actieve rol speelde binnen de AVD-commissie, was dat niet anders, al bleven we toen meestal steken bij 800 xe0 900 lopers. Traditioneel was de slotkilometer een onvergetelijke gang met muziek over de Hoofdstraat en De Gast naar De Gasthorn. Later verplaatste het besluit zich naar het plein voor het gemeentekantoor, nu worden de pleinen bij de winkels nadrukkelijk ingeschakeld. Wat blijft, hoop ik, is het plezier en de gezelligheid, het doorzetten, ook al zit het tegen, het kunnen zeggen aan het eind: "Ik heb het gehaald!" Of beter nog: "We hebben het gehaald!" De Avondvierdaagse, een waardevolle traditie! Ik hoop dat de Loopgroep erin slaagt het evenement tot in lengte van jaren geslaagd te organiseren. Succes gewenst, maar vooral ook veel plezier!
Resize_of_avondvierdaagse90erjarenm

foto’s: jaren ’90, groepje kinderen met leerkracht van de OBS De Molshoop op de 15 km van de Avondvierdaagse Zuidhorn. Herkenbaar in ieder geval Mascha van Sloten, Harold Brilstra, Cor Muis…. En verder?

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.