Noordhorn: braderie in beeld

De_voorzitter_trekt_de_knip_brade_2 Het dorp Noordhorn heeft een actieve Vereniging Dorpsbelangen, die jaarlijks o.a. een braderie organiseert. Aanvankelijk in de nieuwe buurt, later verhuisd naar de Langestraat (midden). Dit jaar werd gekozen voor ’t Golden Houkje (Langestraat Noord). Een positieve keuze, versterkt door het zomerse meiweer: volop ruimte en omringend groen. Nee, een fanatieke braderieganger ben ik allerminst. Een oordeel vellen over "het succes" kan ik niet. Toen ik ’s middags mijn slentertocht volbracht, was het niet bijster druk meer en de handel slap. Toch was er eerder die dag over belangstelling nauwelijks te klagen, maar het blijft wennen op een nieuwe plek en wellicht is de dorpsgemeenschap nog steeds niet bekomen van alle rondwegsores. Of kan het weer ook te mooi zijn  en waren er wel erg veel mensen met vakantie of een Pinksterweekendje weg? Canonkiekjes vallen er best te maken van fraai aangeklede kramen, een "kleintje rommelmarkt" en natuurlijk de oldtimers, die glimmend van trots staan te pronken. Resize_of_oldtimers_tractoren_8_100 
Niet alleen de kooplust is belangrijk, ook de sfeer van hernieuwd contact, een praatje, een schimpscheut…… "Hé, bist der ok? Heurt jim niet tussen de oldtimers???" De stamgasten van de "Dorpsbelangenkroeg" zitten breeduit bedaagd hun glazen te legen, af en toe klinkt er gelach. De ijscovrouw komt soms handen tekort, de exploitant van de kinderdraaimolen laat met lede ogen zijnattractie draaien, léég…. Klaas en Hanna van het rijwielhuis zijn druk met hun nering, Jikky heeft tijd om eigen taille te meten, Ellen staat stralend in haar schoonheidskraam: ’t is immers gauw Moederdag! Resize_of_kraam_ellen_bellinga_brad
Bij de uitgang staan de "hekkers", kundig de auto’s voorbijkijkend. Noordhorn en zijn braderie, het blijft een opvallende combinatie!  Oldtimers_2_braderie_10052008

foto’s: xa9janblaauw, 10 mei 2008

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.