JH "Oer t Hout" Grou – Herinneringen (2)

Feestelijke opening huize "Zwoslodera"

Resize_of_assisten_oer_t_hout_grou_

Als ik me niet vergis, komt deze foto uit 1965, begin van het drukke zomerseizoen in jeugdherberg "Oer t Hout" in Grou (oude versie, de jeugdherberg bedoel ik). Achter het gebouw is een nieuw houten onderkomen verrezen voor de beide assistenten van mannelijke kunne (Sam Orsel en ikzelf). De oude groene keet met noodbedden achterin de tuin is er niet meer; extra gasten kunnen eventueel worden ondergebracht in een leegstaand huis van een der bestuursleden van de stichting. (Om beurten gaan we, indien nodig, mee ter begeleiding, sjouwen matrassen/luchtbedden, proberen de avondlijke geluiden binnen de normen te houden enz.). We geven ons slaapverblijf de naam "Zwoslodera" (= Zwoegers en slovers der aarde, ontleend aan een der avonturenverhalen van Havank). Blijkbaar hebben we toen een klein feestje gebouwd met wijn en al, ik kan me niet herinneren dat er ooit, in drie jaar assistententijd, wijn is geschonken, laat staan gedronken… De foto is het bewijs (of zat er cassis in de wijnglazen?). Helaas, ik ken niet alle namen meer. Wel herken ik Sam (oet Pekel), Ineke Hamming (later getrouwd met een zeilinstructeur en hotelier geworden in Someren), Gerda, Pia, mijzelf….. Vergeef me, verder kom ik niet. Gedenkwaardig vakantiewerk, van tafels dekken tot vloeren reinigen, van bardiensten tot rondleidingen in Grou op de zondagavond, van muziek draaien tot corvee controleren….. Jeugdherbergwerk, de naam "Stay Okay", daar heb ik weinig mee, zelfs geen herinneringen.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.