"Kxf6sters", blij herenigd

Rexfcnie Kweekschool Winschoten

Resize_of_reuniekweekschoolgroepmet

Hoezo, malaise in onderwijsland? Ziet deze blije gezichten van "zo maar" een groep op een rexfcnie van de Rijkskweekschool in Winschoten, jaren negentig (denk ik)! O, dit is niet representatief voor de huidige situatie? Jeugdsentiment? Gelegenheidsmelancholie? Residu uit de vorige eeuw? Ach, klasgenoten…. Hoe oud ook, ze voelen zich prettig, zo lijkt het, in elkaars nabijheid, ter gelegenheid van…. En aan het eind gaat iedereen immers weer zijn eigen weg, neemt de foto mee, voor in het album, of de la, voor later….
Later is nú, voor mij: Wat opvalt? De imposante verschijning van Roelf Koning, helemaal rechts, als een soort beschermheer van de hele groep. Roelf is niet meer, helaas. Herinnering….
Samensmelting van twee klassen, ik ken niet eens alle namen… (Geheugen, spreek!) Wel van mijn eigen klas, natuurlijk: Ab, beide Greetjes, Wiepie, Bart, Biena, Jakob, Tineke, Ina, Eef, Roelof, Henk, Piet…. Ontdek jezelf, ontdek ze zelf. Meesters, juffen. Een enkeling nog steeds actief in het onderwijs, "old soldiers never die…" De meesten hebben de school, al of niet opgelucht, de rug toegekeerd. "Das war einmal…"

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.