Uniek Paasijs in Noordhorn

Waarachtig wit vanmorgen en toch een stralend zonnetje, al vroeg op! (Ik ook….) Nou ja, wit, wit…… Niet de dikke deken die we stiekem hadden verwacht, ten voordele van spelende kinderen en het spelende kind in volwassenen. Beetje vrieswit, met "real ice" op de waterplassen in het perk aan de overkant. Paasijs_1_maart_2008 Bonkijs, onbetrouwbaar ijs, kunstzinnig ijs, ijs dat zo lekker knispert en knaspert onder de voeten van rondslenterende Noordmannen in de buurt van Boerakker, op zoek naar en later op bezoek bij schrijver Harm de Jonge.
Als je dat ijs heel laat en eens nader bekijkt, zie je machtig mooie structuren en figuren. Des te langer je kijkt, des te meer zié je, zeker weten! (Ja, een heel klein beetje fantasie heb je wel nodig, maar dat is op zo’n stralende Paaszondagmorgen toch wel op te brengen….) Neem nou maar eens de volgende:
Resize_of_paasijs_3_maart_2008
Wat is hier duidelijk in te zien? Zeg het maar…. Voor mij in ieder geval een opvliegende vogel, kop en snavel rechtsboven. Hals wat uitgerekt, naar de lonkende verte. Wat zeg je? Een mislukte weertekening van Gerrit Hiemstra? Of de pan met rijstepap die overkookt?
En deze dan? Resize_of_paasijs_8_maart_2008Ik vind dat sterk lijken op een ijsbeer die door de knieën gaat, kop links, om wat sneeuw te happen, of ijs te likken. Wie weet wil ie wel wat ander lekkers verschalken.  Een Waddeneiland dat lek is aan de onderkant en leegloopt? Een Googleopname van de Hoornse Plas? Het nieuwe bestemmingsplan van Zuidhorn: Oost-Oost? Een grote vis die een ijsbeer imiteert? Nee, geen bevroren Paashaas, ook niet uit de diepvries….
Attent van deze vroege lente om ons te vergasten op zo’n winterse Paassurprise. Het bevordert de creativiteit en ontnuchtert al te optimistische tuinlui, wacht nog maar even met de begeunia’s en de peteunia’s. Of er eieren zitten onder het ijsoppervlak? Hé, zou kunnen, ik heb dáár niet gezocht…
En dit?
Resize_of_paasijs_5_maart_2008
Een rennende hond die zich vastbijt in iemands jaspand en wordt meegesleurd…..

(Ja, een béétje fantasie zei ik…. Nou zelf maar hoor!)

foto’s: xa9janblaauw, 23 maart 2008

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.