Hoe kaal is "ons" perkje…

Complete kaalslag
Kaalslag_perk_vo_bij_paadje_maart_2 De morgenstond heeft niet alleen goud in de mond, maar ook oorverdovend lawaai van motorzagen, gehanteerd door Publieke Werkers van de gemeente Zuidhorn. Plaats van handeling: Noordhorn, perk bij pad tussen Verlengde Oosterweg en Nieuwstraat. Een viertal keurig gehelmde en in beschermende, opvallende jacks gestoken gemeentewerkers scheurt de ochtendstilte aan flarden en wekt de woede van aanwonenden, kinderen en ouders. Met bruut geweld wordt al het groen (heesters en bomen) afgezaagd en afgevoerd. Ook de bij kinderen zo populaire klimboom, eveneens de groot gegroeide goudels, wijkplaats van menige, gevederde vriend. Daar zit je dan onthutst  naar buiten te staren: binnen drie kwartier is het overheidsvandalisme gepleegd en heeft een vijfde medewerker ijlings per vrachtauto plus grijper de takken en stammen opgeladen en weggebracht. Daarbij een plaat piepschuim als betaalmiddel achterlatend…. Resize_of_achtergelaten_plaat_schui Een complete overrompeling, waarbij ik me niet direct naar buiten waag in verband met de al te hoog oplopende bloeddruk. Later pak ik dan toch maar de Canon en kiek wat om me heen, complete treurnis. Goed, het perk was geen toonbeeld van keurig onderhouden groen, maar is dat nou zo erg? (Bovendien, wie was daar eigenlijk voor verantwoordelijk?) Is communicatie ineens een vies woord, hoeven aanwonenden, op zijn minst, niet even te worden ingelicht over wat er staat te gebeuren en wat het vervolg zal zijn? Onaangekondigd bomen en struiken omzagen, dat doet zeer, al denk ik niet dat een van de zagers of beleidsbepalers daar een seconde van wakker ligt. Zo gaat dat dus, anno 2008.
Resize_of_woede_bij_ouders_en_kinde
Weg gekoer van tortels, gekrijs van Vlaamse gaaien, beweeglijkheid van mezen, argwaan van merels…. Weg klimmende, klauterende, kletsende kinderen, die hun plekje abrupt zagen verdwijnen…. Overigens, kan een overheid zo maar bomen "kappen"? (Of is zagen geen kappen?) Of wilden ze de verwachte westerstorm voor zijn?
Nou ja, mijn ongenoegen weblogt wel langzaam weg. IK hoop dat heel wat kinderen en ouders zo hard aan de bel trekken, dat zelfs de meest dove Publieke Werker in welke rang of functie dan ook deze wandaad nog lang zal heugen.
Resize_of_wat_een_motorzaag_al_niet

foto’s: xa9janblaauw, 2008

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.