Zuid-Afrika – in de mist

Van onze correspondente in Zuid-Afrika: Heilina Bruinsma

Resize_of_in_the_mist
"Foto van Neeltje en mij samen, waarin we in de mist bovenaan een afgrond staan. Zo’n Afrika-foto als van Karen Blixen. Je ziet eigenlijk niets, maar als je weet waar het genomen is, is het helemaal geweldig.
Echt 2 Midwolmer meiden in de Zuid-Afrikaanse bergen. Dat is toch prachtig? Bovendien heet de plek waar we staan: "God’s Window!!!" Alleen heeft God net gedoucht denk ik en is het venster beslagen. Het zou bijna op "t hoge baargje in t Midwolmer bos" kunnen zijn. Als het maar mist."

"Prachtig egaal mistig. Beetje idiote beschrijving, maar gewoon zoals het was: als een dikke ochtendmist die ons omgaf en waarin het "berekoud" was, zoals het hier vaker kan gebeuren.
Het ene moment lopen de straaltjes langs je slapen en als je naar een hoger gelegen gebied gaat, holt de temperatuur met graden tegelijk naar beneden. Op de Tafelberg kun je werkelijk een longontsteking oplopen, terwijl de mensen beneden met rode koppen in de schaduw vluchten om geen zonnesteek op te lopen."

Heilina Bruinsma en haar zus Neeltje zijn beiden geboren en getogen in het Oost-Groninger Midwolda, dochters van agrariër Tjaart Kloosterboer. Heilina woont al jaren in Zuid-Afrika (Kaapstad), terwijl Neeltje ingezetene van de U.S.A. is.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.