Kaapstad

van onze correspondente in Zuid-Afrika Heilina Bruinsma

"En dit is Kaapstad vanaf de kant van False Bay gezien, met duidelijk Table Mountain uitgelijnd.
Mooi toch!"
Resize_of_img_0307

"We ontvangen hier BVN (het beste van Vlaanderen en Nederland) op de schotel. Het nieuws kunnen we elke avond om half 10 ontvangen, dus we blijven goed op de hoogte.
Overigens was er onlangs een aflevering van "Memories", met Anita Witzier, dat in Kaapstad opgenomen is. Puur toeval dat ik het heb gezien. Ik was bezig de lampen uit te doen om naar bed te gaan, toen ik ineens een bekende radiostem hoorde. Die gaf de weerberichten voor de verschillende plaatsen door. Ik begreep het niet, want ik had na het nieuws BVN nog op de tv staan. Toen ik ging kijken, hoe dit kon, zag ik Anita Witzier in een taxi zitten, onderweg op de N2 van het vliegveld naar Kaapstad! En de autoradio stond op KFM 945, die wij er ook altijd op hebben staan. Uiteindelijk heb ik het hele programma gezien en was helemaal blij. Eindelijk een normaal, ook voor ons volledig herkenbaar beeld van Kaapstad. Hans heeft de herhaling gezien gezien en was het helemaal met me eens. Een genuanceerd, eerlijk beeld over dit deel van Zuid-Afrika. Gewoon, zoals het dagelijkse doen en laten hier is. Plezierig en niet het eeuwige gezeur over gevaar en armoede en "Hoe kun je daar als rijke Europeaan tussen al die armoede gaan wonen." Wat wij Europeanen belangrijk vinden, is hier niet altijd belangrijk. Waarmee ben je zelf opgegroeid, welke luxe ben je (misschien ongemerkt) gewend geraakt. Een scheef of los bungelend stopcontact is hier heel gewoon. En een luxe ingebouwd stopcontact met het juiste kleurtje of verchroomd?????? Kom nou! Het gaat er toch om dat je licht hebt?! Belachelijk en dan in de meest letterlijke zin. Ze lachen zich hier 3x in het rond."

foto xa9 heilina bruinsma

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.