Herindeling

Af en toe steekt de storm weer op, ook in dit anders zo gemoedelijk rustige Westerkwartier: de gemeentelijke herindeling op de agenda….. De laatste tijd is vooral Marums eerste burger Van Bekkum Resize_of_vanbekkumdvhn16112007 de voornaamste onruststoker, terzijde gestaan door Kor Dijkstra uit Grootegast, stormaanwakkeraar nummer twee. (Iemand die ook wel van dit politieke weertype houdt, is regioverslaggever Koos Bijlsma van het Dagblad van het Noorden, desnoods blaast hij mee, daarmee een onvolgroeid idee aan extra zuurstof helpend). De gemeenteraad van Marum bleek niet gediend van het dirigistisch optreden van hun voorzitter, rem erop en terug naar af (en Van Bekkum terug in zijn hok?) Het zou me niet verbazen als zoiets ook in Grootegast staat te gebeuren, al weet je het nooit in Dijkstra’s contreien, het kan vriezen, het kan dooien….. Resize_of_dijkstramidweek14112007
Zelf betrap ik me erop dat ik ten aanzien van genoemde politieke ontwikkelingen behoudender word. Nee, ik moet niet veel hebben van weer verdergaande herindelingen. In mijn ogen een discutabele gang van zaken. Altijd moet de tent weer groter, want "anders missen we de boot, krijgen we geen enkele kundige ambtenaar meer, benen we het niet meer bij"…. Vanuit het standpunt van de beroepsbeleidmakers wellicht verklaarbaar, maar daardoor juist ook laakbaar. Ach, en waarom niet meteen de hele competentiemikmak overgedragen aan het provinciebestuur? (Al zal die schaal na verloop van tijd ook wel weer te klein zijn….) Ja maar, het is voor ons burgers veel beter dat……. LARIEKOEK! Gewoon, lariekoek, en die lust ik niet, onsmakelijk, allerminst lekker (is bij Knol aan het Hoendiep ook niet te koop). Manipulatie op ruime schaal en ik vind dat DvhNverslaggever Koos Bijlsma daarin veel te sterk partij kiest. Of is het Dagblad een opiniekrant bij uitstek geworden???

foto links: burgemeester Van Bekkum (fotoDvhN 16/11/2007)
foto rechts: burgemeester Dijkstra (foto Midweek 14/11/2007)

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.