Babel

Babelaffiche Vanmiddag heb ik gedebuteerd als senior bij Pathé in Groningen. Op aandrang van mijn vrouw (ze gebruikte o.a. het koffie-en-koek-argument) ging ik mee naar de seniorenbios op dinsdagmiddag, aanvang 13.30 uur. Voor 5 euro een meer dan volwaardige speelfilm en in de pauze koffie met koek van bijzondere kwaliteit. Het Zuiderdiep is op geringe loopafstand van het NS-station, een comfortabele verbinding. Op het programma de mozaiekfilm "BABEL", ophefmakend, vereerd en verguisd, Oscar-genomineerd. In de volle zaal 3 bleek "Babel" een indrukwekkende film, niet altijd simpel toegankelijk, maar wel intrigerend. Vier verschillende lokaties (Marokko, Japan, Mexico/USA), diverse nationaliteiten, onbegrip en onvermogen, toeval, kleine oorzaken en grote gevolgen…. In ieder geval: mensen die in onverwachte, precaire situaties belanden, reageren niet altijd voorspelbaar. Cinema_babel Niet elk geweerschot in een islamitisch land is een terroristische daad en Amerikaanse grenspatrouilles blinken niet uit door menslievendheid of gevoel voor nuances. (Welke gexfcniformeerden in grensgebieden trouwens wel….) Voor de rest: eerst maar laten bezinken en zo mogelijk nog eens bekijken. Nu werd ik af en toe bedolven onder een lawine van bewegende beelden, duiding ging me niet op elk moment goed af. In mijn ogen is de film wel een aanrader (zeker ook door de aanwezigheid van acteurs als Brad Pitt), voor mensen tenminste die niet per se een avondje ongecompliceerd uit willen. Of een middagje, zoals in de seniorenbios van Pathé op maandag of dinsdag.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.