Spelen (2)

Tijdens mijn kinder- en jeugdjaren, in Midwolda (Old), hadden we thuis eigenlijk altijd een poes. Janmetpoes Die hoorde bij het gezin, vonden mijn broer en ik. Onze ouders dachten daar wel eens anders over, vooral als de poes ongewenst zwanger werd en de jonkies werden geboren. Drama’s…..  Soms bleef er een jong katje bij, tot onze vreugde. Er hing dan ook in die fase aan de tafelrand een leeg garenklosje aan een touwtje, ontwikkelingsmateriaal pur sang. Een spannende bezigheid was ook een bewegend touwtje voor de neus van junior, die bereid was de dolste capriolen te maken. Helaas duurde die speeldrift nooit zo lang, in mijn geheugen. De poes werd vaak wel aanhaliger, binnen bepaalde grenzen, kat blijft kat.
De laatste hond die we thuis hadden, Tommie (zo heetten ze in mijn herinnering allemaal….), ging dood toen ik de kleuterleeftijd nog niet was ontgroeid. Ongetwijfeld hebben wij aangedrongen op de komst van een nieuw exemplaar, maar mijn ouders gingen niét overstag (hetgeen nxf9 op meer begrip van mij kan rekenen dan toén…) Katten bewonder ik nog steeds, behalve als ze veel jonge vogels verzamelen en/of in onze tuin schijten. Honden hou ik meestal wat meer op afstand, zeker sinds de beet tijdens een wandeltocht bij Smeerling. Pien, van de overburen, is natuurlijk een uitzondering, in het bijzonder als het jonge dier speelt met Jente, zijn onderbaasje. En wie is de overwinnaar?Noordhorn20102007_005              foto boven: collectie fam.Blaauw xa9janblaauw, 2007Noordhorn20102007_007

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.