ZUIDHORN, voormalig gemeentehuis Hoofdstraat, 1967

Zie ook http://www.noordhorntoenennu.com

19-11-2016-10-50-46_0436bo
Een heel mooie ansichtkaart die ik in november 1968 kreeg toegestuurd door een leerling van de klas op de O.L.S. aan de Frankrijkerlaan in Zuidhorn, die ik destijds onder mijn hoede had, Johan Teuben. Toen ik met mijn tweede jaar aan die school als beginnend leerkracht bezig was, kreeg ik bij mijn ouders in Hoogeveen steeds heviger rugklachten en werd op advies van de huisarts per ambulance naar het Bethesda-ziekenhuis vervoerd. Daar besloot de jonge specialist Venema niet operatief in te grijpen, maar ik werd aan gewichten gelegd om het bottenstelsel wat ruimer te maken. Dan zou de in de knel zittende zenuw hopelijk minder pijnlijk worden. Dat betekende wel een langdurig verblijf in het Hogevener hospitaal, ik heb er bijna zes weken gelegen. In zo’n periode is het altijd prettig, als er toch wat aandacht is. Niet alleen van de directe familie, ook van kinderen op school, al was ik toen nog niet zo stevig ingeburgerd in Zuidhorn. Door de week had ik een kamer en at ik bij de dames Meinema aan De Gast 8a, prima voor elkaar! Van kinderen uit de klas kreeg ik kaarten en een ouder, mevr. List, kwam met haar kinderen een keer op bezoek in het ziekenhuis! Frans, de oudste, had ik toen in de klas, de tweeling was een stuk jonger.
Op de kaart een fraaie afbeelding van het toenmalige gemeentehuis aan de Hoofdstraat met rechts op de voorgrond de Volkswagen Kever van de fotograaf. Dat deed de man wel vaker, vertelde mij later mevr. Visser-van der Sluis, er zijn meerdere ansichtkaarten waarop de Kever figureert…
Deze kaart is uitgegeven door JosP (Arnhem) in opdracht van “De Kleine Winst” (O. Schriemer), Nieuwstraat 10, Zuidhorn. De foto is gemaakt in maart 1967.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.