NOORDHORN: Donkere luchten, binnenvaarders, tunneltoestanden….

Beelden van woensdag 24 februari jongstleden, een ietwat winterse februaridag, eentje met fraaie luchten en prachtig licht:
IMG_0141 web

Haast een kunstwerk, deze dreigende lucht boven Oxwerd! Nee, voor de Noordhorners werd de dreiging niet omgezet in regeldruppels of hagelstenen. De bui koos een zuidelijker route.
IMG_0142 web
Ook dit vind ik een bijzonder plaatje! Rechts de schuur van Jan Tempel Kzn. Foto’s genomen vanaf het fietspad langs de N355 ter hoogte van Noordhorn.
IMG_0144 web
Zo’n ontmoeting vind ik nooit prettig, al weet ik ook wel dat roodborsten sterfelijke wezens zijn. Natuurlijke dood vanwege gevorderde leeftijd? Geveld door hagelstenen? Verkeersslachtoffer? Verloren prooi van een roofvogel of een kraai?
IMG_0146 web
Het vernieuwde begin van de Mokkenburgweg in speciaal zonlicht met de langs drijvende bui op de achtergrond. Rechts de GSM-mast.
IMG_0147 web
De stevig wapperende vlaggen op de hoek van het parkeerterrein bij het carrosseriebedrijf van ‘Briljant’  aan de Industrieweg. Alleen is de tekst zo niet te lezen…. Even ‘flippen’?
IMG_0148 flip web
Zo is de tekst te lezen… Maar ja, nou oogt het opschrift bij en de ligging van de Wasstraat wat vreemd…
IMG_0149 web
Bijzondere kijk op de veilinghal van Hoeve….
IMG_0151 web
De ‘Noordkaap’ nadert vanuit het oosten. Een grote binnenvaarder met de maximale maten voor dit noordelijk vaarwater, tonnage: 3026.
IMG_0156 web
Terug naar het dorp. Er hangt een nieuwe bui boven de tunnelingang en het bedrijvenpark.
IMG_0157 web
Dit blijft een sfeervol dorpsbeeld! De leeuw van Lammert, het witte huis van de familie Van Deel, vroeger van ‘plietsie Prak’. En de “Fortuna” op de achtergrond…
IMG_0158 web
Ook werkzaamheden bij de entree van het sportgebouw aan de Oosterweg. Is de septic tank (ook wel ‘rottingsput’…) uitgegraven of volgestort met zand? In ieder geval was de klus vanmiddag volledig geklaard, inclusief herstel van de bestrating!
IMG_0162 web
’s Middags een rondje in omgekeerde richting. De ‘Santiago’ gespot varend in de richting van de tafelbrug. (In 2012 gebouwde Belgische tanker).
IMG_0165 web
En als de grote broer gepasseerd is, komt de kleine “Fransisca” te voorschijn, varend richting de spoorbrug. Vanaf de zomer van 2017 hoeven de schepen niet meer op elkaar te wachten, kunnen ze gelijktijdig onder de nieuwe brug door. Tenminste, als de brug omhoog is…
IMG_0168 web
De “Fransisca” is al in de buurt van de spoorbrug…
IMG_0169 web
De probleemplek op of bij het tunneldak aan de oostkant is volledig afgezet met betonhekken. Ook de keet is binnen de omheining geplaatst waar nieuwsgierige blikken niet op prijs worden gesteld. (Of is de versperring vooral bedoeld om wegverleggingswatcher en Midhorncorrespondent Jan Thijs de Haan buiten het hek te houden??!!)

©foto’s: jan blaauw, 24 februari 2016 (Canon Ixus 160)

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.