NOORDHORN: Bauke Mollema fietstocht, zondag 9 augustus 2015

Vanmorgen om een uur of negen zijn we gaan wandelen. De temperatuur was (nog) aangenaam en dan kun je er maar beter vroeg bij zijn. Een heel rustige zondagmorgen, tot we de via de parallelweg naast de N355 terug gingen richting dorp. Plukjes wielrenners kwamen ons achterop fietsen, soms ontspannen keuvelend, de meeste racend, alsof het om een echte wedstrijd ging. Heel wat van die fietsers kozen trouwens voor de N355 zelf, het ging blijkbaar sneller via die rijbaan. Bordjes met pijlen en afstanden (110 en 165) gaven aan dat we op de route zaten van de Bauke Mollema fietstocht 2015. Nou, betere weersomstandigheden konden de organisatoren (inclusief Bauke zelf, hij ging 110 km fietsen deze dag) zich niet wensen!
IMG_3677 web
Twee ontspannen rijdende deelnemers die tijd nemen voor een groet!
IMG_3678 web
Uiteindelijk blijken er zo’n 2350 fietsers te hebben ingeschreven voor de editie van dit jaar. Een record!
IMG_3679 web
De meeste deelnemers rijden in groepen of groepjes, maar er zaten ook solisten bij…
IMG_3680 web
IMG_3681 web
Zo’n tocht die in korte tijd al naam heeft gemaakt, kan uitgroeien tot een Klassieker!  Prachtig dat zoveel doeners hier sportief plezier aan beleven!
IMG_3683 web
Nee, geen toeschouwers die rijen dik de renners staan aan te moedigen. Hier zit het plezier in het deelnemen en moet je het doen met bijvoorbeeld de vriendelijk-verbaasde blik van iemand die de hond uitlaat….
IMG_3684 web
Hulde voor alle deelnemers aan deze Bauke Mollema tocht 2015! En dank voor de organisatoren onder wie Bauke Mollema himself! (Een dubbelrol: én organiseren, én fietsen…)

©foto’s: jan blaauw, 9 augustus 2015 (Canon Ixus 150)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Bericht, Cultuur, Diversen, Fotos, Nieuws, Noordhorn, Overig, Sport, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.