NOORDHORN: Nieuwsbericht Vaarweg LemmerDelfzijl (13 juli 2015) over het tunnelgebied N355

Er is een kersvers Nieuwsbericht Vaarweg LemmerDelfzijl (13 juli 2015) met specifiek nieuws over de situatie bij de tunnel van de verlegde N355 en over de inloop op 29 september aanstaande bij Balk in Zuidhorn. Ik neem het grootste deel hier integraal over:

Beplanting

Na de bouwvak bereidt Oosterhof-Holman de aanplant van het groen verder voor. De grond rondom de tunnel wordt verbeterd. De gedetailleerde planning van de werkzaamheden is:
1.    In week 34 (vanaf 17 augustus) start de aannemer met het ontgraven en vervoeren van grond. Dit duurt totaal twee weken.
2.    In diezelfde week start tevens het aanbrengen van drainage, om het gebied rond te tunnel droog te houden in de natte periode, zodat de wortels van de planten niet verrotten. Deze werkzaamheden duren totaal drie weken.
3.    In de weken 35 en 36 (vanaf 24 augustus), wordt nieuwe grond aangevoerd. Vooral in deze weken zal het drukker op de weg zijn met vrachtwagens.
4.    Week 37 (vanaf 7 september) wordt het gebied ingezaaid met gras en bloemen.
5.    In de weken 48 en 49, dus tussen 23 november en 5 december, wordt het resterende groen aangeplant. De werktijden zijn van 7.00 uur tot 17.00 uur en er kan enige overlast worden ervaren door kranen, tractoren en vrachtwagens. De gemeente richt het middenterrein van de nieuwe rotonde in.

Verkeersveiligheid

In onze vorige nieuwsbrief hebben we aangegeven, dat de inrichting van het knooppunt Langestraat/Rijksstraatweg/Industrieweg wordt aangepast om deze veiliger te maken. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en worden deze week afgerond.  Na de zomer wordt duidelijk of handhaving van de snelheid op de rondweg door de politie mogelijk is. U hoort dan weer van ons.

Inloopavond 29 september

Op 29 september organiseert de provincie Groningen, samen met onder andere de gemeente Zuidhorn, Rijkswaterstaat, Prorail en de betrokken aannemers, een inloopavond in zalencentrum Balk in Zuidhorn. Dit keer presenteren vertegenwoordigers van de volgende projecten de stand van zaken: – brug Dorkwerd – beweegbare brug Zuidhorn – brug Aduard – rondweg Aduard-Nieuwklap – spoorbrug Zuidhorn. De projectmedewerkers zijn die avond aanwezig van 17.00 tot 21.00 uur om informatie te verstrekken en uw vragen te beantwoorden.

IMG_6392 web
©foto: jan blaauw, juni 2015

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Cultuur, Nieuws, Noordhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.