NOORDHORN: Achtertuin, contactblad HKZ, Duitse binnenvaarder, oorlogsgebied….

Een mengelmoesje van wat foto’s die ik de afgelopen week maakte, te hooi en te gras…
IMG_3485 web

Hè, hè, wat een genot om weer probleemloos het pad tussen de Verlengde Oosterweg en de Nieuwstraat te kunnen gebruiken! Met dank aan Herman en Willy Kalf en aan de Groenploeg van de gemeente die gezamenlijk voor een betere toegankelijkheid zorgden. Hulde!
IMG_3487 web
Soms zie je een bepaalde lichtval die je frappeert! Hup, de camera erbij. En dan valt het resultaat toch altijd wat tegen, als je het vergelijkt met de werkelijkheid….. Maar bijzonder is het wel, de lavathera waarvan de bloeistengels steeds hoger reiken….
2015-06-29 18-59-31_5003 web
De voorzijde van het recente contactblad van de Historische Kring Zuidhorn met bijdragen van de hand van o.a. oud-burgemeester Bertus Fennema en redacteur Anne Drentje.
2015-06-29 19-00-16_5004 web
Anne Drentje schreef een boeiend verhaal over lastige bochten in het Hoendiep en het Van Starkenborghkanaal na o.a. een gesprek met oud-veehouder Sjabbo Datema. Je moet af en toe even goed lezen wat er staat en wordt bedoeld, maar dan krijg je waar voor je geld.
Leden van de HKZ krijgen dit halfjaarlijkse contactblad gratis in de bus. Het is ook te koop, voor €2,50, bij Schoelier in Zuidhorn of de Buurtsuper in Noordhorn.
IMG_3489 web
Actuele illustratie bij het verhaal van Anne Drentje in het HKZ-blad. De Duitse binnenvaarder “Jaguar” passeert de tafelbrug. Tonnage 2906. Maximale lengte van 110 meter, breedte 11,45 meter.
IMG_3490 web
Dit is het geplande oorlogsgebied voor de schermutselingen in het weekeinde van 29 en 30 augustus, wanneer re’enacters de Slag bij Noordhorn (1581) gaan naspelen. Op de voorgrond het terrein van Pijpker, verderop de ruimte van Achterhof. Of de hittegolf waarvan we nu “genieten” aanhoudt tot eind augustus, is op dit moment niet te zeggen…
IMG_3492 webJPG
De paarden van Pijpker blijven (hoop ik) buiten de gevechtshandelingen…
Meer informatie op http://www.schansenkrijg.nl.

©foto’s: jan blaauw, juni 2015 (Canon Ixus 150)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Bericht, Cultuur, Dieren, Diversen, Fotos, Natuur, Nieuws, Noordhorn, Overig, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.